Događaji

Zbog koljena samo do kapelice

Zašto je premijerka 'uranila' na Kornate?

Zašto je premijerka 'uranila' na Kornate?

Kazala je i kako je Ured premijerke poslao poziv obiteljima stradalih vatrogasaca da pohode Kornat zajedno s njom i ministrima, ali odazvale su se samo dvije obitelji

Premijerka Kosor je zajedno s članovima Vlade obišla mjesto stradavanja vatrogasaca na Kornatima. Kaže da je na Kornate gotovo mjesec dana prije tužne obljetnice došla kako bi se osobno uvjerila kako idu radovi na uređenju spomen parka i pristaništa, prenosi danas.hr .

Premijerka je položila vijenac na kapelicu kraj spomen parka dvanaestorici vatrogasaca JVP Šibenik, te DVD-a Tisno i Vodice koji su 30. kolovoza 2007. godine stradali gaseći požar na tom mjestu. Kraj kapelice su se zajedno sa premijerkom pomolili potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić, te ministri Božo Biškupić, Božidar Kalmeta, Tomislav Karamarko i Tomislav Ivić.

"Ovdje smo da bi se poklonili ovim mladim ljudima koji su ostavili živote upravo na ovome mjestu i kako bismo svi zajedno zaželjeli da se ovakva tragedija nikada, nikada, ali baš nikada više ne ponovi. Suosjećamo s obiteljima i svima onima koji tuguju i nakon protoka vremena koje neumitno prolazi, ali ne donosi utjehu", rekla je premijerka odavajući počast poginulim vatrogascima.

Iako su Kosorica i ministri krenuli prema polju gdje se nalazi 12 velebnih kamenih križeva, nisu stigli dalje od kapelice koja se nalazi na pola puta. Naime, 24 sata piše da je Jadranku Kosor boljelo koljeno.

Na pitanje zašto je počast vatrogascima došla odati sada, a ne na skoru treću obljetnicu stradanja, Kosor je kazala da je sada zajedno s ministrima došla da se osobno uvjeri kako idu radovi na uređenju spomen parka i pristaništa, u što je Vlada do sada uložila oko dva milijuna kuna. Premijerka je dodala kako će ovog 30. kolovoza na Kornat sigurno doći visoko Vladino izaslanstvo, ali nije sigurna da će i ona biti u prilici to učiniti.

Kazala je i kako je Ured premijerke poslao poziv obiteljima stradalih vatrogasaca da pohode Kornat zajedno s njom i ministrima, ali odazvale su se samo dvije obitelji.

"Neki su s nama, a neki su se opravdali različitim razlozima", rekla je premijerka.

Zanimljivo je inače da premijerka Kosor ni lani nije prisustvovala tužnoj drugoj obljetnici tragedije. I tada ju boljelo koljeno, a ispričao ju je ministar Božidar Kalmeta, koji je tada kazao da bi za nju taj uspon bio nepremostiv napor.


Reci što misliš!