Događaji

Štrajk

Jednodnevni štrajk grafičara zbog Vjesnika

Jednodnevni štrajk grafičara zbog Vjesnika

Direktor tvrtke kćeri, Narodne novine press, koja izdaje Vjesnik, potvrdio je Radničkom vijeću da je sve spremno za eventualno tiskanje u drugoj tiskari

Sindikat grafičara Hrvatske počeo je jednodnevni selektivni štrajk u Tiskari Vjesnik. To znači da će tiskara raditi za sve nakladnike osim za dnevni list Vjesnik, pa bi se Vjesnik mogao tiskati u nekoj drugoj zagrebačkoj tiskari, prenosi HTV

U 6 sati počeo je jednodnevni selektivni štrajk u Tiskari, a to znači da se danas u Tiskari neće tiskati Vjesnik, pa ga sutra možda neće biti na kioscima. Ako tijekom dana budemo imali naznaka rješenja, ispunjenja naših zahtjeva, to se može izbjeći, kazao je predsjednik Sindikata grafičara Hrvatske Stjepan Kolarić.

Predsjednica Radničkog vijeća Vjesnika Marijana Matković izjavila je pak da su se, znajući za mogući štrajk u Tiskari, u Vjesniku pripremili na tu situaciju i dogovorili tiskanje lista u nekoj drugoj zagrebačkoj tiskari.

Direktor tvrtke kćeri, Narodne novine press, koja izdaje Vjesnik, potvrdio je Radničkom vijeću da je sve spremno za eventualno tiskanje u drugoj tiskari, kazala je Matković.

Početkom lipnja Sindikat grafičara Hrvatske je za danas, 28. lipnja najavio jednodnevni štrajk u Tiskari Vjesnik i Narodnim novinama i od Vlade ponovno zatražio da riješi financijske probleme u koje su te tvrtke upale zbog gubitaka dnevnog lista Vjesnik.

Kolarić kaže kako postupak mirenja nije uspio pa je u Tiskari počeo selektivni štrajk kako bi štete bile što manje, dok je u Narodnim novinama stavljen u mirovanje i sindikat želi znati da li je definitivno prihvaćeno odvajanje dnevnog lista Vjesnik od Narodnih novina te koji je status Vjesnika.

Predsjednik Sindikata grafičara ponovio je da od Vlade traže financijsku konsolidaciju Tiskare, odvajanje Vjesnika od Narodnih novina te donošenje transparentne odluke o daljnjem financiranju i sudbini lista Vjesnik.


Reci što misliš!