Događaji

In memoriam

Danas godina dana od pogibije zadarskog novinara Frane Vukića

Danas godina dana od pogibije zadarskog novinara Frane Vukića

Na današnji dan, 6. travnja 2008. godine, naprasno je prekinut život mladog zadarskog novinara Frane Vukića.

Frane je preminuo u 37. godini života danas, oko 2 sata ujutro, od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila nedaleko njegove obiteljske kuće u Vrsima.

Vukić je u Zadarskom listu Vukić radio kao sportski novinar i urednik od 2002. godine, a početkom prošle godine imenovan je za zamjenika glavnog urednika.

Pokojni Frane bio je aktivan i u životu lokalne zajednice. Odradio je vijećnički mandat u Gradu Ninu, a kasnije i kao vrški općinski vijećnik. Tijekom Domovinskog rata bio je pripadnik Otočkog bataljuna.

Bio je i dugogodišnji dobrovoljni davatelj krvi i član aktiva u Vrsima. Za njim je neutješna ostala njegova obitelj - majka Senka, sestra Ana, zet Ivica i nećakinje.

Njegove kolege iz Zadarskog lista ove su godine u znak sjećanja organizirale malonogometni turnir i akciju darivanja krvi, te su uz nazočnost obitelji, rodbine i prijatelja položili vijence i zapalili svijeće na njegov grob.

Frane je veliki doprinos dao i u stvaranju portala eZadar.hr. Bio je dio naše ekipe od gotovo prvog dana i sve svoje slobodno vrijeme utrošio u osmišljavanje sportske rubrike, a pogotovo u izvještavanje s košarkaških utakmica.

Frane će se njegove kolege i prijatelji ipak najviše sjećati po vedrini i pozitivnom duhu, kolegijalnosti i smislu za humor. Nedostaje nam kao radnik, čovjek, a ponajviše kao dragi prijatelj na kojeg smo se mogli osloniti u teškim trenucima, ali i podijeliti radost s njim.

Frane, živiš u našim mislima i srcima. Počivao u miru Božjem!


Reci što misliš!