Događaji

Nastavak suđenja

Nove tajne snimke

Nove tajne snimke

Iako u sudskim transkriptima piše da su se Matanović i USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić sastali s trojicom Rusa, na snimci se vidi samo jedan od njih

Prikazivanjem novih snimki iz USKOK-ove videoteke, na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje u postupku 'Veliki Maestro', prenosi Totalportal.hr .

Tajne snimke jučer su otkrile prvi susret bivšeg potpredsjednika Fonda za privatizaciju Josipa Matanovića s ruskim investitorima. On im je, podsjetimo, za proviziju od milijun i pol eura planirao pogodovati u izgradnji luksuznih vila na zemljištu bivše ciglane u Ninu.

Iako u sudskim transkriptima piše da su se Matanović i USKOK-ov pouzdanik Joško Kuzmanić sastali s trojicom Rusa, na snimci se vidi samo jedan od njih.

Obrana je prigovorila i da je Kuzmanić prekršio ovlasti pouzdanika jer Matanovića 'ničim izazvan provocira'. Naime, u jednom trenu spominje planove oko budućeg posla, preuzimanja hotela u Živogošću, podsjećajući Matanovića da treba kontaktirati drugog potpredsjednika Fonda Ivana Gotovca, kojem se trenutno sudi u odvojenom postupku.


Reci što misliš!