Događaji

Zdravstvena zaštita

Od danas u OB Zadar, rad u dvije smjene

Od danas u OB Zadar, rad u dvije smjene

Dio pretraga liječnici će obavljati u sklopu redovnog radnog vremena, dok će se dio obračunavati kao prekovremeni rad

U zadarskoj Općoj bolnici, zbog višemjesečnih čekanja na ultrazvučne preglede, odlučili su se na uvođenje rada u drugoj smjeni, s kojim se započinje danas.

- Naša želja, kao i želja Ministarstva jest da se, nakon financijske stabilizacije, poboljša kvaliteta zdravstvene zaštite, te da se smanje liste čekanja - kazao nam je ravnatelj OB Zadar, Zvonimir Vrančić.

Nakon analize stanja u bolnici, uvedene su nove ambulante kako bi se smanjile liste čekanja, te povećao broj pretraga.

Od danas, UZV dojke, u poslijepodnevnim satima, radit će se od ponedjeljka do petka. Magnetska rezonanca poslijepodne će se obavljati utorkom, CT srijedom, a UZV krvnih žila četvrkom.

U poslijepodnevnim satima, vršit će se i pretrage na rendgenu, neurologiji i kardiologiji.

- Najveći naglasak stavili smo na UZV dojke, budući da su liste čekanja za tu pretragu najduže. Želja nam je da se već kroz nekoliko mjeseci liste svedu na minimum, a postoji i mogućnost prerasporeda termina, ukoliko se s vremenom pokaže da je za neku drugu pretragu potrebniji poslijepodnevni rad u drugoj smjeni, no to će pokazati vrijeme - istaknuo je Vrančić.

Dio pretraga liječnici će obavljati u sklopu redovnog radnog vremena, dok će se dio obračunavati kao prekovremeni rad, no Vrančić ističe kako su sva predviđena sredstva u okviru proračuna bolnice.

Uvođenjem druge smjene, zadarska će bolnica napraviti prvi korak ka smanjenju lista čekanja, što će dodatno poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge u našem gradu.

Reci što misliš!