Događaji

Tužba

Berlusconi tuži YouTube za 500 milijuna eura

Berlusconi tuži YouTube za 500 milijuna eura

Tužba Mediaseta došla je otprilike godinu dana nakon tužbe Viacoma

Jedna od vodećih talijanskih komercijalnih kuća Mediaset pridružila se kompanijama koje su zbog povrede autorskih prava podigle tužbu protiv Googleovog sveprisutnog online video servisa YouTube. Kao odštetu od internetskog diva traži minimalno 500 milijuna eura.

Predstavnici Mediaseta, talijanske komercijalne televizijske kuće koja stoji iza programa poput Canale 5, Italia 1 i Rete 4, pronašli su na YouTubeu oko 4.600 svojih video snimaka, što je, prema njihovim procjenama, ukupno oko 325 sati televizijskog emitiranja. Upravo iz ovog razloga Mediaset od YouTubea traži odštetu u minimalnom iznosu od 500 milijuna eura.

Kako navode u Mediasetu, ovo je tek početni iznos tužbe jer im je potrebno neko vrijeme da izračunaju kolika šteta od oglašavanja im je nanesena emitiranjem njihovih sadržaja na YouTubeu.

Tužba Mediaseta došla je otprilike godinu dana nakon tužbe Viacoma, koji pak od YouTubea traži odštetu u iznosu od jedne milijarde dolara.

Televizijsku kuću Mediaset osnovao je 1992. godine talijanski premijer Silvio Berlusconi, a trenutno njome upravlja njegova obitelj kroz kompaniju Fininvest.

 


Reci što misliš!