Događaji

Trema pred nastup?

Škotska: Policajci upucali opasnu kravu

Škotska: Policajci upucali opasnu kravu

Policijski načelnik u Dunblaneu izrazio je svoje žaljenje zbog tako drastične reakcije

Policijski snajperisti upucali su kravu za koju su rekli da je bila "opasna za javnost" kod škotskog grada Dunblanea, poprišta poznatog masakra iz 90-ih, prenosi Index.hr .

Krava se, rekli su policajci, ponašala "vrlo agresivno". Nesretna životinja koja je trebala "nastupiti" na izložbi goveda, pobjegla je na autocestu, gdje ju je ujutro uočio jedan vozač.

Uskoro se oko krave okupila skupina prolaznika koji su ju pokušali smiriti i odvesti sa ceste, ali "agresivna krava" nije se dala. Kasnije je pozvana i policija. Kravu su okružili i doveli veterinara koji joj je trebao dati sedativ, ali zbog agresivnog ponašanja krave nije joj se moglo prići.

Policijski načelnik u Dunblaneu izrazio je svoje žaljenje zbog tako drastične reakcije, ali i dodao kako je postojao "prevelik rizik da ozlijedi nekoga" nakon što je počela bježati prema obližnjim vrtovima, zbog čega se policija morala odlučiti na primjenu "dugih cijevi".

Dunblane je inače poznat po najvećem masakru djece u povijesti Velike Britanije. 1996. je Thomas Watt Hamilton, nezaposleni prodavač cipela, iz nepoznatih razloga provalio u jednu osnovnu školu i pobio šesnaestero djece, jednog odraslog i na kraju okončao vlastiti život. Slučaj je poznat kao Dunblanški masakr.


Reci što misliš!