Događaji

Studentski standard

Zagreb: Alarmantno stanje studentskog smještaja

Zagreb: Alarmantno stanje studentskog smještaja

Zagrebu nedostaje čak 5,5 tisuća studentskih kreveta, no to i ne čudi, obzirom da se zadnjih 20 godina po pitanju studentskog smještaja u glavnom gradu Hrvatske nije poduzelo ništa

Obnova Francuskog paviljona u Savskoj do kraja iduće godine i novi studentski dom do ljeta 2009. u postojećem kompleksu na Savi, bit će dio novog petogodišnjeg Sporazuma o suradnji, o čemu su na jučerašnjem sastanku pričali gradonačelnik Milan Bandić i rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš.

Rektor je otkrio i kolika novčana sredstva za projekte Sveučilišta očekuje iz gradskog proračuna.

Gorući je problem ipak studentski smještaj, jer Zagrebu nedostaje čak 5,5 tisuća studentskih kreveta. To i ne čudi, obzirom da se zadnjih 20 godina po pitanju studentskog smještaja u glavnom gradu Hrvatske nije poduzelo ništa.

Stoga je na sastanku dogovorena i gradnja nove zgrade studentskog doma do ljeta 2009.godine, koja će biti smještena u sklopu studentskog kompleksa na Savi, najavio je ravnatelj SC-a Niko Vidović.

No, već do mjeseca srpnja iduće 2008. godine SC mora vlasnicima vratiti paviljon Ivana Meštrovića, pa će iduće jeseni studenti ostati bez 300-tinjak kreveta. Rektor Bjeliš kratko je rekao: 'Ne želim ni pomisliti što me čeka ovu jesen. Zagrebačka situacija postaje jako, jako kritična'.

Petogodišnji Sporazum s Gradom vjerojatno će se potpisati u proljeće iduće godine, a rektor Bjeliš je otkrio i kako je gradonačelnik izrazio i namjeru kupnje kompleksa na Lašćini, vrijednog oko 20 milijuna eura.

Zagrebačka će vlast produljenjem Vukovarske ulice bolje prometno povezati i Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, a Grad će pružiti i pomoć oko realizacije ostalih sadržaja u kampusu.


Reci što misliš!