Događaji

Menadžeri

Zoran Božinovski: 'Toše je bio žrtva pohlepne menadžerice'

Zoran Božinovski: 'Toše je bio žrtva pohlepne menadžerice'

Ostavština Toše Proeskog i dalje zaokuplja javnost

Portal Nove TV, Dnevnik.hr , objavio je kako je ova televizijska kuća u posjedu ekskluzivnog dokumenta koji svjedoči o mutnim poslovima Tošine menadžerice Ljiljane Petrović. Makedonski novinar Zoran Božinovski, koji tjednima prati slučaj o kojem svjedoči dokument, tvrdi da je Toše bio žrtva pohlepne menadžerice.

Ostavština Toše Proeskog i dalje zaokuplja javnost. Njegova menadžerica Ljiljana Petrović od makedonske je države zatražila da joj oprosti 180 tisuća eura poreznog duga jer je Toše posthumno proglašen počasnim građaninom Makedonije, a ona je u bankrotu.

Sama ne želi istupati u medijima, a njezini odvjetnici kažu kako je poslovanje zakonito. Nova TV u posjedu je ugovora iz kojeg je vidljivo da je Tošina menadžerica novac uzimala unaprijed, no nakon Tošine smrti za otkazane koncerte nije ga vratila.

Na tri stranice Ugovora između Ljiljane Petrović i Budvanske rivijere od 22. rujna ove godine stoji: Budvanska rivijera duža je platiti 45 tisuća eura neto menadžerici Ljiljani Petrovič u roku od pet dana.

U priopćenju Budvanske rivijere koje smo danas dobili tvrde da je novac uplaćen. No, nakon Tošine smrti, te nužnog otkazivanja koncerta, novac do danas nije vraćen. Makedonski novinar Zoran Božinovski koji tjednima prati ovaj slučaj kaže kako je to još jedna prijevara Tošine menadžerice Ljiljane Petrović.

Zoran Božinovski/Foto: Dnevnik.hr

Novac je na njezinom računu, tvrdi Božinovski, i ona njime raspolaže. Istovremeno, ona od makedonske države traži oprost poreznog duga koji iznosi čak 180 tisuća eura.

- To je dokaz kako je ona radila sve ove godine i to je dokaz da ona ima love na računima. Tako da država Makedonija i porezna uprava moraju provesti financijsku istragu i utvrditi koliko je novaca ostalo iza Tošeta Proeskog, tvrdi novinar Zoran Božinovski.

Prema nekim izvorima Toše je imao rasprodane termine do travnja iduće godine, s više od dvadeset ugovorenih koncerata. Za većinu je, kaže naš sugovornik, kao i u crnogorskom slučaju novac uplaćivan unaprijed. Pitanje je gdje je taj novac.

- Ekskluzivno za Novu TV ću reći. Imam saznanja da Ljiljana Petrović ima devet ovakvih računa na kojima ima novac, tvrdi Božinovski. Tošina obitelj, kaže, o tome ne zna ništa.

- Obitelj ništa nije znala sve do ponedjeljka dok im ja nisam pokazao taj ugovor, oni nisu ni znali o čemu se radi. Znali su samo da pjeva u Budvi, kaže Božinovski. Zanimalo nas je ima li Božinovski informaciju o tome je li menadžerica manipulirala Tošeom.

Ljiljana Petrović/Foto: Dnevnik.hr

- Toše je sve znao, ne djelomično, nego sve. Znajući što je ona radila i na koji način on je svoju grižnju savjesti praznio na humanitarnim koncertima.

Za nekoliko dana trebo bi se otvoriti i Tošin privatni sef. Tome činu će nazočiti samo obitelj, no Božinovski kaže da i Petrovićeva pod svaku cijenu želi biti tamo.

- U tom sefu se nalazi famozni album na engleskom jeziku koji treba biti izdan. Tu su njegove osobne stvari možda i bilješke o odnosu s menadžericom.Poznanici Ljiljane Petrović tvrde da je psihički potpuno slomljena i danima s nikim ne komunicira. Božinovski pak kaže da je učinila sve kako bi spriječila njegovo pojavljivanje na televiziji. Tvrdi kako je, navodno, angažirala i podzemlje.

- Toše je bio žrtva jako pohlepne menadžerice koja nije imala limita u njegovom neprestanom izrabljivanju, optužuje Božinovski.Iz zagrebačkog odvjetničkog ureda koji zastupa Ljiljanu Petrović tvrde kako spora nema i sve je po zakonu.

S druge strane, Makedonija još tuguje za Tošom Proeskim, najvećom zvijezdom u svojoj povijesti - priča će sigurno imati nastavak.


Reci što misliš!