Događaji

Slovenija nakon poplave

U Sloveniji sutra dan žalosti

U Sloveniji sutra dan žalosti

U sela pogođena poplavom od jutra stižu pripadnici Civilne zaštite, Vojske i vatrogasci

U naselju Železniki, koje je jučer pogodila katastrofalna poplava, od ranog jutra traje sanacija terena. Štete se vide na svakom koraku - od ljudskih žrtava do ogromnih materijalnih gubitaka. Ekipe Civilne zaštite pokušavaju se probiti do Zalega Loga i Davče, sela koja su doslovce odsječena od svijeta.

Župan Mihael Prevc za novnare Dela izjavio je da je Cestovno poduzeće Kranj uspjelo osposobiti dio prometnica za pristup teškoj mehanizaciji, što je pogotovo važno za vojsku koja će čistiti naplavljene terene.

U Železniki, u kojem su život izgubile tri osobe od ukupno šest poginulih, stiglo je stotinjak članova Civilne zaštite, dolaze vojnici i vatrogasci iz cijele Slovenije koji su započeli čistiti blato i mulj koje je u stambene i gospodarske objekte nanijela bujica iz rijeke Sore.

Danas će se uglavnom posvetiti čišćenju dvorišta, obiteljskih kuća, društvenih objekata i kleti. U tijeku je sanacija Doma zdravlja, a ozlieđene stanovnike medicinske ekipe trenutačno prevoze u Dom zdravlja Škofja Loka.

Vlada Slovenije, koja je jučer odobrila hitnu pomoć od pola milijuna eura, najavila je da će sutra u Sloveniji biti dan žalosti.


Reci što misliš!