Događaji

Policija

U ATJ Lučko završen tečaj FBI-a

U ATJ Lučko završen tečaj FBI-a

Obuku su proveli policijski pregovarači iz FBI-a

U bazi Antiterorističke jedinice (ATJ) Lučko završio je Specijalistički tečaj za pregovarače u talačkim situacijama, u organizaciji ICITAP-a (Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci), pod vodstvom policijskih pregovarača iz FBI-a, objavilo je danas Ministarstvo unutarnjih poslova RH na svojim internetskim stranicama.

Na tečaju su sudjelovali djelatnici postrojba Specijalne policije iz cijele Hrvatske te dvojica slovenskih kolega iz Specijalne policije MUP-a Republike Slovenije.

U sklopu tečaja održana su dvotjednih predavanja, a oprema koju su koristili predavači i polaznici tečaja donirana je Specijalnoj policiji MUP-a, navodi MUP RH.

Opremu koja sadrži pregovaračke setove u vrijednosti 30.000 američkih dolara, specijalnoj je policiji uz nazočnost svih polaznika tečaja te zapovjednika Zapovjedništva Specijalne policije Zdravka Janjića, pomoćnika zapovjednika Alenka Ribića i zapovjednika ATJ Lučko Alena Klabota, darovao izvršni savjetnik ICITAP-a Carl Deavers.

Donaciji je nazočio i zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić, čestitavši polaznicima tečaja te zahvalivši na donaciji koja će, kako je rekao, biti od velike pomoći a moći će se koristiti već za koji dan.

Zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić također je pohvalio sve one koji vode specijalce u Lučkom, rekavši kako dobar kadar i profesionalnost u radu uvijek donose dobre rezultate, te kako MUP RH uvije želi ulagati u postrojbe koje mogu riješiti i najteže zadaće i stvarne situacije.


Reci što misliš!