Događaji

Studentske organizacije

U mrežu studentske udruge AEGEE-a uključen i Zadar

U mrežu studentske udruge AEGEE-a uključen i Zadar

U Hrvatskoj ima sjedište (tzv. antene) u Zagrebu i Rijeci, a proteklih dana u mrežu je uključen i Zadar

Studentska udruga Europe - AEGEE (Association des Etats Generaux des Etudiants de l'Europe) - jedna od najvećih studentskih udruga u Europi, koja okuplja preko 17000 studenata te djeluje u 256 sveučilišnih gradova i 43 zemlje Europe.

U Hrvatskoj ima sjedište (tzv. antene) u Zagrebu i Rijeci, a proteklih dana u mrežu je uključen i Zadar , donosi danas studentski web portal Sajt.com.hr . Promoviranje integracije u Europu, težnja za stvaranjem otvorenog i tolerantnog društva bez predrasuda, poticanje na širenje demokracije i borba za jednakost i ljudska prava - glavni su ciljevi ove udruge. Vodeće smjernice aktivnog djelovanja provode se kroz putovanja, razmjenu studenata, sudjelovanjem na konferencijama i seminarima, raznim edukacijskim i kulturološkim programima, preko kojih studenti treniraju svoje društvene i organizacijske sposobnosti, a sve kroz... zabavu i putovanja diljem Europe.

Sudjelovanjem na kongresu - AGORI (generalni skup i glavno pravno tijelo koje okuplja predstavnike antena dva puta godišnje), studentice Dijana Rohtek i Marijana Roščić predstavile su Sveučilište u Zadru - grad Zadar te je službeno potpisan ulazak i osnivanje (Convention d'adhésion) AEGEE Zadar, na Malti u Valletti 29. travnja 2007. godine.

Vodeće smjernice aktivnog djelovanja Aegee-a  provode se kroz putovanja, razmjenu studenata, sudjelovanjem na konferencijama i seminarima, raznim edukacijskim i kulturološkim programima, preko kojih studenti treniraju svoje društvene i organizacijske sposobnosti, a sve kroz... zabavu, druženje i putovanja diljem Europe.

Slijedilo je usvajanje Statuta, sazivanjem osnivačke skupštine, održanoj u prostorijama Studentskog zbora 16. svibnja, na kojoj su izglasani i utvrđeni članovi predsjedništva, a to su: Marijana Roščić, Nikolina Cukrov, Ivana Curić, Mihaela Mirošničenko, Martin Marasović, Ivana Čičak i Šimun Uremović.

Budući da je udruga tek započela sa djelovanjem i nema svoj vlastiti prostor, kao ni Internet stranicu, sastanci će se do daljnjeg održavati u prostorijama Studentskog zbora, a sve obavijesti o sastancima i javnim tribinama oglašavati će se putem oglasnih ploča na fakultetu i studentskim forumima www.sajt.com.hr i www.unizd-forum.com .

Redovni član AEGEE Zadar može biti svaki student od 18 do 35 godina, te sve ostale fizičke i pravne osobe koje su zainteresirane za rad i pomoć AEGEE Zadar. Studenti se mogu učlaniti, potpisivanjem pristupnice i uplatom članarine u iznosu od 100kn, svakoga petka od 17-19.30 sati u prostorijama Studentskog zbora Sveučilišta u Zadru.

Svi zainteresirani se mogu javiti putem elektroničke pošte: aegeezadar@gmail.com.


Reci što misliš!