Događaji

Mladi Krijesnice i volonteri

Udruga Krijesnica obilježila Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Udruga Krijesnica obilježila Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Krijesnica – udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima i ove godine obilježila je Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Volonteri i Mladi Krijesnice liječeni od maligne bolesti u djetinjstvu uz podršku zaposlenika udruge Krijesnica obilježili su Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti. Dan je obilježen posjetima djeci na pedijatrijskim hemato-onkološkim odjelima Klinike za dječje bolesti Zagreb pri Klinici za tumore, KBC-u Zagreb i KBC-u Rijeka te javnom akcijom na zagrebačkom okretištu tramvaja na Črnomercu.

Posjetima na pedijatrijskim hemato-onkološkim odjelima Mladi Krijesnice i volonteri družili su se s djecom i razmjenjivali iskustva o liječenju. Tom prilikom donijeli su prigodne poklone koji su prikupljeni uz pomoć brojnih donatora Krijesnice. Svom osoblju odjela uručeni su pokloni u znak zahvalnosti za sav trud oko djece koja borave na odjelima.

Javnom akcijom na tramvajskom okretištu Črnomerec u popodnevnim satima senzibilizirani su građani o problematici malignih bolesti u dječjoj dobi. Letci o Međunarodnom danu djeteta oboljelog od maligne bolesti sa predrasudama koje prate obitelji prenosili su se balonima koji su zatim tramvajima putovali po cijelom Zagrebu. Na okretištu Črnomerec, gdje su se pripremali baloni, građanima su se dijelile i zlatne vrpce - simboli podrške obiteljima suočenim s malignom bolešću djeteta.

Krijesnica je tijekom obilježavanja Dana osigurala 395 poklona za djecu, 173 znakova zahvale osoblju na pedijatrijskim hemato-onkološkim odjelima, 2.000 balona i letaka o Danu te oko 200 zlatnih vrpci.

Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos obilježavanju Međunarodnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti, od pripreme poklona i promotivnih materijala, samog sudjelovanja u njihovoj podjeli te medijima koji su popratili ovaj događaj, zahvaljujući čemu je šira javnost imala priliku čuti o problemima naših korisnika ali i vidjeti naše mlade Krijesnice koje svojim primjerom pokazuju snagu zajedničkog djelovanja u zajednici i svjedoče da je bolest samo jedan loš prolazan period u životu.


Reci što misliš!