Događaji

U 101. GODINI

Preminuo milijarder David Rockefeller

Preminuo milijarder David Rockefeller
Graylock/Press Association/PIXSELL

U svom domu u američkom mjestu Pocantico Hills umro je David Rockefeller. Umro je jutros po lokalnom vremenu, a imao je 101. godinu

Fraiser P. Seitel, glasnogovornik obitelji, potvrdio je smrt, prenosi New York Times. Umro je u snu i to od zatajenja srca.

Rockefeller je poznati američki bankar i jedan od najpoznatijih milijardera na svijetu. Prema podacima časopisa Forbes, njegova imovina vrijedi preko 3 milijarde dolara, prenosi Independent.

Rockefeller je najmlađi od šestero djece Johna Rockfellera, a nakon smrti svoje braće i sestara ostao je posljednjim predstavnikom svoje generacije. Preminuli je sin Johna Rockefellera Juniora, a unuk Johna Rockefellera seniora, osnivača naftne kompanije Standard Oil.

Dinastija Rockefeller obogatila se u drugoj polovici 19. stoljeća upravo preko poslovanja Standard Oila, najveće naftne kompanije svog doba.

Sam David svjetski je poznat postao kao voditelj Chase Manhattan banka, banke koju je vodio cijelo desetljeće, a koja je postala poznata kao "Davidova banka". Kao utjecajan milijarder, David Rockefeller bio je utjecajan i u politici. Brojni su američki predsjednici koji su ga primali i tražili njegove savjete.


Reci što misliš!