Događaji

Pripremite novčanike

Posjeta i korištenje Pozdrava suncu ubuduće će se naplaćivati!

Posjeta i korištenje Pozdrava suncu ubuduće će se naplaćivati!
Leo Banić

Održavanje Pozdrava suncu iz gradskog proračuna godišnje iziskuje oko pola milijuna kuna i taj bi se novac mogao namaknuti iz naplate posjeti najpoznatijoj zadarskoj atrakciji

Ovo će po svemu sudeći biti posljednja godina u kojoj možemo potpuno besplatno uživati u svemu što nudi najpoznatija zadarska atrakcija, Pozdrav suncu, doznala je danas Nova TV.

Iz gradskog se proračuna godišnje izdvaja oko pola milijuna kuna za održavanje omiljene destinacije svih turista u Zadru, što postaje sve veće opterećenje i taj će se novac morati namaknuti na neki drugi način.

Tako će se Pozdrav suncu koncem ove turističke sezone zatvoriti zbog temeljite rekonstrukcije vrijedne oko 4 milijuna kuna nakon koje će se tamo otvoriti novi sadržaji koji će se moći koristiti isključivo uz naplatu.

Neće se naplaćivati ulaznice već dodatni sadržaji poput fotografiranja u 'selfie kutku' ili slanje virtualnih razglednica. Mnoge su još ideje koje se mogu koristiti za naplatu, poput održavanje raznih manifestacija na Pozdravu suncu.

- Neće biti klasične naplate karata, već je ideja da se naplaćuju sekundarne usluge. Godišnje preko Pozdrava suncu prođe oko milijun posjetitelja i da je od svakoga dobiti jednu kunu, to bi pokrilo kompletne troškove održavanja - poručio je direktor Inovativnog Zadra, Alen Kociper za dnevnik Nove TV. 

- Tako prikupljena sredstva će se usmjeriti na održavanje te zahtjevne i skupe instalacije - kazao je direktor Turističke zajednice Grada Zadra, Ante Rados.

Što će se sve naplaćivati u sklopu posjete Pozdravu suncu i po kojoj cijeni te kako će se to odraziti na lokalno stanovništvo, još uvijek nije poznato...


Reci što misliš!