Događaji

U pucnjavi na Elizejskim poljanama ubijeni policajac i napadač

U pucnjavi na Elizejskim poljanama ubijeni policajac i napadač
Hina

Jedan je policajac ubijen, a dvojica su ranjena u četvrtak navečer u pucnjavi na glasovitoj aveniji Elizejske poljane u Parizu, a policija je ubila napadača, doznaje se od više izvora, tri dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora

"Malo prije 21.00 sat po srednjoeuropskom vremenu jedan se automobil zaustavio pokraj policijskog vozila (...), muškarac je izašao iz auta, zapucao na policijsko vozilo iz automatskog oružja, ubio policajca i zatim htio pobjeći pokušavajući pucati i na druge policajce", rekao je za mrežu BFM TV glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet, navodi France Presse.
 
"Uspio je raniti dvojicu redarstvenika prije nego ga je policija ustrijelila", dodao je, istaknuvši da je napad na policiju bio "planiran".
 
Reuters javlja pozivajući se na policijski izvor kako je i drugi policajac umro od rana koje mu je nanio napadač.
 
Policija kaže kako je u tijeku pretraga doma napadača istočno od Pariza, navodi Reuters.
 
Aveniju Elizejske poljane u središtu Pariza u kojoj se dogodio napad turisti rado posjećuju, bila je krcata ljudima i u četvrti je raspoređen velik broj redarstvenika. Helikopter je tijekom večeri nadlijetao to područje.
 
Policija kaže kako motivi napada nisu jasni, ali da je meta bila policija. protuterorističko tužiteljstvo je preuzelo istragu napada.
 
Pucnjava se događa tri dana prije prvog kruga predsjedničkih izbora u času kada je Francusku  nakon 2015. pogodio val džihadističkih napada u kojima je poginulo 238 ljudi.
 
Choukri Chouanine, vlasnik restorana u obližnjoj ulici Ponthieu, rekao je za AFP da je čuo "kratku pucnjavu", ali s "puno hitaca". "Morali smo skloniti goste u podrum", dodao je.


Reci što misliš!