Događaji

pridružite se

Sve je spremno za "Zelenu čistku" diljem Zadarske županije!

Sve je spremno za

"Zelena čistka" održat će se u Zadru, Benkovcu, Biogradu na moru, PP Vransko jezero, otocima

U sklopu globalnog pokreta Let's do it! World Cleanup 2017 u Hrvatskoj se po šesti puta provodi akcija „Zelena čistka“, koja će 22. travnja 2017. okupiti volontere u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Svjetski pokret Let’s do it World je do sada okupio 113 zemalja i preko 16 milijuna volontera!

Radi se o zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, a u gradu Zadru čisti se u park šumi Musapstan.

Besplatan prijevoz autobusima „Liburnije“ je u 10.30 i 11.30 sati na relaciji Mala pošta-Kolodovor-Musapstan, a povratak u 14 i 15 sati.

Program se sastoji od učenja tehnike japanskog streličarstva (Kyudo Yumi klub Zadar), postizanje ravnoteže kroz vježbe Acro Yoge (Udruga za scensku umjetnost Circo Art), rekreativno jahanje uz sudjelovanje konjičkih klubova Epona i Casco, pružanje korisnih savjeta o biciklima te mini popravci uz suradnju sa Calimero Sport, oslikavanje platna sa porukom za šumu te izložba "Po(r)uke šume".

Akcija čišćenja - Zelena čistka će se održati dana 24. travnja s početkom u 9 sati u Benkovačkom Selu u park šumi na mjestu održavanja Benkovačkog sajma.

Akcija će se u Parku prirode Vransko jezero održati na Dan planeta Zemlje u subotu 22. travnja 2017. od 9.30 do 13 sati.


Reci što misliš!