Događaji

bili smo na predstavljanju programa

15. "Eko dani": Simpatičan šušur s posvetom moru!

Na zanimljivom i pomalo zanemarenom mjestu danas su učenici, profesori i ravnatelj Prirodoslovno grafičke škole Zadar predstavili 15. po redu "Eko dane"!

Na mulu pokraj ''stare Ledane'' okupila se ekipa organizatora koja je najavila brojna događanja sportskog, kulturnog i zabavnog karaktera.

"Eko dani" startaju 24. travnja sadnjom "Drva nade", u suradnji s tvrtkom Nasadi, a suradnja škole u pripremama manifestacije nastavlja se i s "Čistoćom Zadar", čiji su predstavnici također bili na konferenciji za medije, Jasminka Vukasović i Vesna Đili.

Ravnatelj škole Tomislav Grbin kazao je kako je ove godine fokus manifestacije na našem najvećem blagu, moru! U tom smislu bit će priređen niz aktivnosti pod geslom ''Grad u zagrljaju mora''. Prigodne stihove Enisa Kiševića interpretirala je prvašica škole, Iva Prgić. 

Priredit ćemo simpatičan šušur i susret ruralnog i urbanog, poručio je knjižničar škole Ivica Antić, a o predavanjima na temu biomimikrije i dupina u Jadranu nešto više čuli smo od ''oca Eko dana'', bivšeg ravnatelja Ede Končurata.

Tijekom manifestacije očekuje nas još eko potjera, radionice, eko sajam, Ekologijada, snimanje fotografije ''smile'', predavanja, izložbe, obilježavanje ''Dana bez automobila'', a 26. travnja slijedi velika biciklijada.

Cijeli program pogledajte i ovdje!


Reci što misliš!