Događaji

preko

Više od 200 sudionika na drugom izdanju Gospodara otoka

Više od 200 sudionika na drugom izdanju Gospodara otoka

U subotu, 20. svibnja, održat će se drugo izdanje projekta ”Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil”, koji se sastoji od dvije discipline – natjecateljska utrka te rekreativno hodanje/šetnja.

Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok. Organizaciju potpisuju Triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko. Partneri su Škola trčanja Zadar, LAG Mareta i brojne udruge iz mjesta Preko.

Zaključno s četvrtkom prijavilo se više od 200 natjecatelja, otkrio je Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar.

Izuzetno smo zadovoljni jer imamo dvostruko više sudionika u odnosu na prvo izdanje Gospodara otoka. S dobrim dojmovima koje će sudionici zasigurno odnijeti iz Preka, vjerujem da će se broj sudionika povećavati iz godine u godinu. Moram posebno pohvaliti Turističku zajednicu Općine Preko, kao i samu općinu na velikoj pomoći oko organizacije ovog natjecanja.

Za sve prijavljene kandidate osiguran je besplatan prijevoz iz Zadra.

Brod Barba Ive kreće s Branimirove obale u 8 sati, a povratak je previđen u 15 sati. Program ‘Gospodara otoka’, osim spomenutih disciplina, bit će popraćen brojnim popratnim sadržajima. Tako će od 9 sati ujutro u centru Preka biti otvoren Sajam otočnih proizvoda na kojem će se predstaviti desetak proizvođača i udruga iz otoka Ugljana i Pašmana. Održat će se natjecanje u karaokama, a posjetitelji će moći zaplesati uz udrugu TIM i školu Zumbe. Za zabavni dio programa bit će zaduženi Toto i kraljice.

Program Gospodara otoka:

07:30 Okupljanje i preuzimanje brojeva, brod Barba Ive, Branimirova obala
08:00 Polazak iz Zadra
09:00 Sajam otočnih proizvoda
09:30 Start utrke
10:00 Toto i kraljice
10:30 Zaplešimo uz Udrugu TIM
10:45 Natjecanje u karaokama
11:45 Toto i kraljice
12:00 Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana
12:30 Zumba za djecu i odrasle
13:00 Proglašenje pobjednika
13:30 Toto i kraljice
15:00 Povratak u Zadar


Reci što misliš!