Događaji

tradicija

OŠ Voštarnica domaćin likovne kolonije

OŠ Voštarnica domaćin likovne kolonije
Thinkstock

8. i 9 lipnja održat će se 11. po redu Likovna kolonija u OŠ Voštarnica. Na prethodnih deset kolonija sudjelovalo je pedesetak različitih slikara. Ove godine dolaze Boris Žuža, Rade Zrilić, Tomislav Košta, Silvijana Dražović, Marijana Jakelić, Dragan Jelavić, Diana Jurin-Marić...

Osnovna škola Voštarnica Zadar jedina je posebna ustanova na području Zadarske županije za učenike s većim teškoćama u razvoju, točnije s mentalnom retardacijom i autizmom.

Trenutno ima 77 učenika u dobi od 7 - 21 godine, od  kojih su  38 iz grada Zadra te 39  iz 19 različitih mjesta Zadarske županije.

8. i 9 lipnja održat će se 11. po redu Likovna kolonija. Na prethodnih deset kolonija sudjelovalo je  pedesetak različitih slikara, a na svakoj je bilo 11-20 sudionika.

Svoj dolazak je potvrdilo dvanaest slikara i to slikari: Boris Žuža, Rade Zrilić, Tomislav Košta, Silvijana Dražović, Marijana Jakelić, Dragan Jelavić, Diana Jurin-Marić, Marko Marušić, Franciska Topolovec, Damir Kamenar, Marija Ivoš, Zoran Debelić.

Važno je istaknuti da je Euroherc osiguranje Zadar desetu godinu za redom donator za troškove kolonije (nabava materijala za slikare).

 

 


Reci što misliš!