Događaji

zbog promjene iskaza

Luki Modriću prijeti između 6 mjeseci u 5 godina zatvora

USKOK ne oprašta. Zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću, DORH je protiv Luke Modrića pokrenuo istragu

Modrić je na suđenju rekao da ugovor s Mamićem nije antidatiran, premda je na ispitivanju u Uskoku rekao da jest. Slavni hrvatski reprezentativac tako će opet morat na ispitivanje u sobicu u Gajevoj, ali sad više ne kao svjedok, nego kao osumnjičenik.

Dokaže li mu se krivnja Modrića čeka transfer u "NK Remetinec" gdje će loptu napikavati između 6 mjeseci i 5 godina zatvora.

Iako je zaboravljivost Luke Modrića najviše razbjesnila javnost, ni jedna njegova rečenica nije toliko sporna USKOK-u – kao sljedeća:

"To ja nikad nisam rekao da je sačinjeno nakon. Ja sam vam rekao tamo da se ne mogu sjetiti kad je bilo napravljeno", izjavio je Modrić na suđenju Mamiću.

Modrić je u prvom iskazu tvrdio da je ugovor naknadno potpisan, a zašto je taj aneks toliko bitan? Jer bi dokazao, smatraju istražitelji, direktnu namjeru Zdravka Mamića za izvlačenje novca iz Dinama u svoj džep. 

Prema optužnici, Modrić kao nogometaš Dinama i Mamić kao šef kluba su se dogovorili u ljeto 2008. nakon prelaska Modrića u Englesku – da će 80 milijuna kuna od transfera umjesto Dinamu ići Modriću – a potom su se dogovorili kao civili da će od tog novca 52 milijuna Luka vratiti na ruke Zdravku, pišu Vijesti.hr.

"Nisam ništa promjenio", rekao je Modrić kratko nakon izlaska iz sudnice.

Jest smatraju tužitelji – zato su danas otvorili istragu protiv najboljeg hrvatskog nogometaša. Vijest koja je odjeknula svim svjetskim medijima jer ako mu se dokaže krivnja za laganje – prijeti mu kazna od 6 mjeseci do 5 godina zatvora. Bivši šef USKOK-a objašnjava da iskaz Modrića u USKOK-u nije sniman - što bi moglo biti značajno.

Snimke ovdje nije bilo već je dužnosnik USKOK-a unosio u zapisnik ono što mu je Modrić govorio, a gospodin Modrić sad kaže ja to nisam kazao. Smatram da USKOK ima i neke druge dokaze kojim može uvjeriti sud da je onaj prvi iskaz pravi i vjerodostojan iskaz", kazao nam je Željko Žganjer, bivši ravnatelj USKOK-a.

Svjedočenje Dejana Lovrena odgođeno je zbog Mamićevog otkazivanja punomoći odvjetnicima – i njegov prvotni iskaz teretio je Mamića.

A u subotu se Lovren s Mamićem veselio na pjesmu "Ne može nam nitko ništa".

Baš zato – mnogi sumnjaju da USKOK istragom protiv Modrića poručuje Lovrenu – neka ti ne padne napamet izvesti Modrićev sudski dribling.

Novinarka portala Index Dea Redžić smatra kako je USKOK bio vrlo blag prema Modriću i ovime spašavaju slučaj.

Lovrenovo svjedočenje zakazano je za prvi rujna, prenose Vijesti.hr.


Reci što misliš!