Događaji

vatrena stihija u splitu

Ministar Bošnjaković na požarištu u Dračevcu: zgrada suda više nije ugrožena

Ministar Bošnjaković na požarištu u Dračevcu: zgrada suda više nije ugrožena

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u ponedjeljak navečer posjetio je Općinski sud Dračevac u istočnom dijelu Splita kojemu je prijetilo da ga zahvati vatra koja hara tim dijelovima grada te je izjavio kako situacija sa zgradom više nije tako dramatična kao što je bila.

"Vatra se bila približila zgradi Općinskog suda Dračevac na 50 metar, ali je betonski plato spriječio njezino napredovanje prema zgradi suda i situacija trenutačno nije dramatična kao što je bila," rekao je ministar Bošnjaković večeras. 

On se nada kako će se situacija na tom dijelu požarišta tijekom noći smiriti, ali je i upozorio na mogućnost da vjetar ponovno razbukta vatru.

"Ako vjetar promijeni smjer moglo bi biti nedaća," rekao je Bošnjaković. Dodao je kako je zgrada Općinskog sida Dračevac iznimno važna jer u tom sudu radi 300 ljudi.

Ministar je posjetio  i zatvor koji se nalazi nedaleko od zgrade Općinskog suda i u kojem je kako je rekao, smješteno, 120 pritvorenika.

"Zatvor je manje ugrožen jer se nalazi na sigurnijoj poziciji nego što je to zgrada Općinskog suda Dračevac," rekao  je  Bošnjaković.


Reci što misliš!