Događaji

tradicijski običaji

U Privlaci održana manifestacija "Naši stari običaji" koja je privukla nekoliko tisuća gostiju

U Privlaci održana manifestacija

"Naši stari običaji", manifestacija koja se u Privlaci održala treću godinu za redom privukla je pažnju nekoliko tisuća ljudi objavili su iz Turističke zajednice općine Privlaka.

Članice KUD-a Privlaka pripremale su razna tradicijska jela, te prezentirale stare privlačke običaje (pletenje sa vunom, heklanje i sl.) Na manifestaciji su bili izloženi i ručni radovi.

Privlaka je kroz prošlost i sadašnjost poznata kroz lov, te su se spremali lovački specijaliteti. Osim lovačkih jela spremali su se i riblji specijaliteti: hobotnica, dagnje, lignje na žaru. Bilo je i domaćeg kruha ispod peke, fritula i sl.

Na manifestaciji su nastupile klapa LEUT, KUD Privlaka, KUD Radovin, privlačka školska skupina u tradicijskim nošnjama 2. razreda O.Š. Privlaka pod voditeljstvom učiteljice Zorane Malvoni, a gost večeri bio je Boris Ćiro Gašparac.

Organizatori manifestacije: TZ Općine Privlaka, Općina Privlaka, KUD Privlaka, a voditelj večeri je bio Ivica Dundović. Pokrovitelj ove manifestacije je TZ Zadarske županije.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti