Događaji

Dani Slavonije, domaće je domaće

Započinje tjedan slavonske kuhinje i tradicijskih zanata na zadarskoj rivi

Započinje tjedan slavonske kuhinje i tradicijskih zanata na zadarskoj rivi

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" organizira u Zadru sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera pod nazivom "Dani Slavonije, domaće je domaće"

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih delicija, te prikaz spravljanja hrane na tradicionalan način ("poderane gaće") kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju smo osobito ponosni, kažu organizatori. Izrada rukotvorina, zlatoveza i šlinge, tradicionalnih reklji samo su dio bogate i raznovrsne ponude koja vas očekuje. 

Posjetitelji koji od 14. do 19. kolovoza od 8 do 20 sati dođu na Rivu u Zadar moći će uživati u slavonskom čobancu, kotlovini i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Udruga branitelja proizvođača "Panonija" okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, a prije četiri godine udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih slavonskih delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju.

Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Domaće je Domaće po kojima je postala prepoznatljiva.

Reci što misliš!