Događaji

simbol patnje

Grad Pag Gradu Vukovaru daruje suhozidni križ

Grad Pag Gradu Vukovaru daruje suhozidni križ
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tijekom rujna na području Grada Vukovara biti će postavljen suhozidni križ koji će biti dar Grada Paga, dogovoreno je to tijekom sastanka između čelnika gradova Vukovara i Paga koji se u petak održao u prostorijama vukovarske gradske uprave.

"Skupa s našim braniteljima već smo napravili sedam suhozidnih križeva, a sada jedan želimo pokloniti gradu Vukovaru. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio.  Ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata“, rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako u gradu imaju u vidu nekoliko potencijalnih lokacija za budući suhozidni križ te da će kranja lokacija uskoro biti određena.  

"Prihvatili smo ovu gestu koja je na tragu onoga što stalno propagiramo, a to su vrijednosti iz Domovinskog rata. Iz toga proizlazi i hrvatsko zajedništvo, a upravo je ovo priča o tom zajedništvu", rekao je Penava.

Dvojica gradonačelnika najavili su dalju suradnju kako na gospodarskom tako i na kulturnom, turističkom, sportskom i svakom drugom planu.


Reci što misliš!