Događaji

Priopćenje

Organizatori humanitarne akcije "Srce Kornatsko": Odgodit ćemo do daljnjeg puštanje lampiona

Organizatori humanitarne akcije

Organizatori humanitarne akcije "Srce Kornatsko" oglasili su se danas priopćenjem na svojoJ Facebook stranici a povodom jučerašnjih natpisa u medijima. Umjesto lampiona puštat će se baloni. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani,

dužni smo pravovremeno reagirati na opstrukcije koje dolaze iz smjera pojedinih osoba, a kojima je primarni cilj diskreditirati čitav napor zajednice ljudi koji su iz svojih ljudskih, plemenitih i ponajprije iskrenih emocija detaljno razradile plan i provedbu velike humanitarne akcije "Srce Kornatsko". O motivima gore navedenih osoba govoriti ćemo poslije u tekstu. Svakako nećemo dopustiti da isti, širenjem neistinitih informacija i "činjenica" vrše vlastitu samopromociju u događaju koji su prepoznali kao idealnu podlogu za istu.

Najglasniji protivnik naše humanitarne akcije, cijenjeni gospodin Goran Franković primjerice nije se očitovao i nije vršio histeriju oko opasnosti koja prijeti puštanjem letećih lampiona u Dugoj Resi, a koja je pod nadležnošću vatrogasne zajednice kojoj je upravo on zapovjednik. Populističke i demagoške izjave gospodina Frankovića u kojoj relativizira čitavu našu humanitarnu akciju te poziva na humanost, svijest i donacije prema potrebitima u zajednici ispratiti ćemo komentarom: Gospodine Franković, hvala Vam na dosadašnjih doniranih 0,00 kn u sklopu ove humanitarne akcije, iako ste na sastanku s nama obećali da će te se aktivno uključiti i donacijom podržati akciju.

Također, u posjedu smo fotografija na kojima neki od eminentnih vatrogasnih zapovjednika koji sada ističu opasnost lampiona i strogo im se protive, iste te lampione pale i s oduševljenjem puštaju u nebo. Iste su fotografije javno dostupne putem interneta, a i mi ćemo ih na zahtjev rado i objaviti. Spomenutim osobama nećemo više pridodavati pažnje, budući da su punjenjem medijskih stupaca vjerojatno i postigli ono što im je bio primarni cilj, a to je samo promocija čiji je rezultat stavljanje Kornatske tragedije i cilja humanitarne akcije u drugi plan.

Krenimo s činjenicama; humanitarna akcija Srce kornatsko pomno je i detaljno razrađivana još od listopada prošle godine. U strategiju i provedbu iste od početka bili su uzeti u obzir svi društveni dionici i njihova sigurnost. Gospodin Franković laže kada kaže da smo mi inzistirali na lampionima i radili na svoju ruku. Niti jedan segment organizacije nije rađen na silu ni inzistiranjem budući da smo sve radili u dogovoru s vatrogasnim postrojbama. Tamo gdje su nam vatrogasci i postrojbe dali punu podršku i suglasnost, tamo smo to i organizirali, a tamo gdje su izrazili želju da bi puštali balone, tamo smo osigurali balone.

Nadalje, gospodin Franković, LAŽE kada kaže da jedino imamo dozvolu od Kontrole zračne plovidbe. Stotine sati dijaloga s državnim institucijama,vatrogasnim društvima i zajednicama te tisuće prijeđenih kilometara njezinih volontera rezultirale su ishodovanjem suglasnosti vatrogasnih postrojbi o održavanju akcije, dozvole MUP-a Republike Hrvatske, dozvolu Hrvatske kontrole zračne plovidbe kao i dozvole Gradova u kojima će se akcija i održavati. Istih smo u posjedu.

Nadalje, nužno je spomenuti kako su se za vrijeme prijašnjih akcija s istom tematikom povodom iste obljetnice na području grada Vodica kumulativno pustile na desetke tisuća letećih lampiona, naravno, bez ikakvog incidenta. Ideja provođenja iste na nacionalnoj razini je krenula od toga da su nam se javljali vatrogasci diljem države koji nisu mogli biti u Vodicama, ali su htjeli odati počast puštanjem lampiona u isto vrijeme kao u Vodicama. Zanimljivo je i znakovito to da nam se Udruga na čelu s Gospodinom Frankovićem nije obratila na temu lampiona te da nam nije poslala ikakav dopis, a sada nam se obraćaju dan prije same akcije i to putem medija.

Ako su navedeni eminentni vatrogasni zapovjednici protiv lampiona, kako to da su brojne humanitarne akcije s tematikom letećih lampiona svih ovih godina dobivale suglasnost od strane vatrogasnih postrojbi?!

Svjesnom i pomno upravljanom medijskom histerijom gospodin Franković postigao je ono što mu je i bio primarni cilj i motiv, a to je medijsko i političko eksponiranje u svrhu osobnog probitka na zapovjednoj hijerarhiji. Iako imamo pisanu suglasnost vatrogasnih postrojbi , odgodit ćemo do daljnjeg puštanje lampiona, jer ne želimo izlagati daljnjem pritisku kolege i prijatelje vatrogasce koji su čitavo vrijeme bili uz nas i pružali nam bezuvjetnu podršku.

Naša želja za pomoći najpotrebitijima koja gori na plamenu ljubavi prema našoj poginuloj braći, kolegama i prijateljima neće nikada biti dovedena u pitanje zbog pobuda pojedinaca koji istu nikada neće biti u stanju ni izvesti ni shvatiti. Pozivamo vas da i dalje podržavate našu humanitarnu akciju i donacijama se uključite u nju, te pomognete djeci oboljeloj od malignih bolest i odavanju počasti našim vatrogascima.


Reci što misliš!