Događaji

Šibenik dobio 4,3 milijuna bespovratnih sredstava za 28 pomoćnika u nastavi

Šibenik dobio 4,3 milijuna bespovratnih sredstava za 28 pomoćnika u nastavi
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić potpisao je u petak u Zagrebu, u nazočnosti ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda u svrhu osiguravanja 28 pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim školama.

Sredstva od 4,3 milijuna kuna osigurana su na četiri godine, a u sklopu ugovora Grad Šibenik dobio je i sredstva za rad koordinatora koji će upravljati svim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta.
 
„Grad Šibenik uspješno je drugu godinu zaredom osigurao bespovratna sredstva za osiguranje pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. S djecom će raditi ukupno 28 pomoćnika u sedam osnovnih škola na području grada Šibenika koji će im pružati podršku za kvalitetno uključivanje u nastavu“ kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.
 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.073.801,60 kuna, a Grad Šibenik ostvario je iz Europskog socijalnog fonda 4.312.731,36 kuna, dok će se ostatak sredstava osigurati u gradskom proračunu. 
 
 


Reci što misliš!