Događaji

snimaju kamerom

Dok se ulice Miamija pretvaraju u rijeke, Havanu zapljusnuli valovi od 11 metara

Dok se ulice Miamija pretvaraju u rijeke, Havanu zapljusnuli valovi od 11 metara
AP

Uragan Irma sručio se na otočje Florida Keys, donoseći na američko tlo snažne vjetrove s tornadima i obilne kiše, a više od 1,4 milijuna domova na jugu Floride trenutno je bez struje. Proglašeno je upozorenje od oluje za američke savezne države Alabamu i Georgiju, javlja CNN, a zabilježena je i prva pogibija koja se pripisuje silovitom uraganu s vjetrovima od 215 km/h

Valovi visine do 11 metara zapljusnuli su u nedjelju turističke objekte uz morsku obalu u Havani, uključujući i slavni hotel Copacabana, koji je evakuiran poput svih drugih na tom području, javlja Reuters. Spasitelji su proveli noć spašavajući stanovnike iz njihovih kuća u centru Havane jer je podivljalo more potopilo dijelove grada iako je Irma već  odmaknula od Kube na putu Floridu. 
 
U Miamiju, velika građevinska dizalica pala je na zgradu u izgradnji u kojoj vjerojatno nema nikog, s obzirom da su svi ozbiljno shvatili pozive na jednu od najmasovnijih evakuacija u povijesti SAD-a.

Spasilačka ekipa na otočju Florida Keys probila se do vozača koji se poginuo kada se njegovo vozilo zabilo u drvo pod naletom olujnog vjetra uragana Irma, javlja Sun Sentinel

'Nismo željeli ostaviti tijelo. Uočio sam trenutak kad smo mogli sigurno doći do njega', priopćio je Rick Ramsay, šerif okruga Monroe. Fotografije pokazuju da je vozilo gotovo u potpunosti 'omotano' oko stabla.

Još uvijek nije sa sigurnošću utvrđeno da je ta nesreća povezana s vremenskim uvjetima, jer se zbog istih ne može provesti službena istraga.

Putanja Irme trenutno je nad zapadnom obalom Floride, što znači da bi Miami trebao izbjeći najgori scenarij, dok CNN poručuje da su stanovnici Miami Beacha prepušteni sami sebi jer tamošnja policija više ne odgovara na pozive. Neki lokalni žitelji avanturističkog duha izložili su se pogibelji u nastojanju da Irmu zabilježe kamerom. 


Reci što misliš!