Događaji

predviđeno stopostotno sufinanciranje

Zajednica Talijana i Udruga Dante Alighieri: Prijavljeni različiti projekti

Zajednica Talijana i Udruga Dante Alighieri: Prijavljeni različiti projekti

U razdoblju od 21. travnja 2017. godine do 24. srpnja 2017. godine Zajednica Talijana u Zadru je prijavila dva projekta na dva različita poziva Europskog Socijalnog Fonda.

Temeljni cilj  Europskog Socijalnog Fonda je smanjenje razlika u prosperitetu i životnom standardu između država članica EU-a i njihovih regija te time promicanje gospodarske i socijalne kohezije.

Prvi projekt "ŠARENI SVIJET za mlade" prijavljen u sklopu ESF poziva ''Umjetnost i kultura za mlade'' provesti će Zajednica Talijana u Zadru u suradnji s Udrugom Dante Alighieri Zadar, Društvom oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije i Arheološkim muzejom Zadar. Opći cilj projekta je razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koji doprinose socijalnom uključenju mladih, posebice mladih u nepovoljnom položaju. Sudjelovanje u projektnim aktivnostima pozitivno će utjecati na samopercepciju mladih te smanjenje socijalne isključenosti što će imati pozitivne učinke na razvoj njihovih vještina.

Drugi projekt prijavljen također u sklopu Europskog Socijalnog Fonda na poziv ''Umjetnost i kultura 54+'' nazvan je ''NIKAD NIJE KASNO''. Opći cilj projekta je unaprijediti socijalne, emocionalne i kreativne vještine osoba starijih od 54 godine putem pomno osmišljenih kvalitetnih umjetničkih i društvenih aktivnosti, što će Zajednica Talijana u Zadru ostvariti u suradnji s Narodnim muzejom Zadar koji je partner na projektu.

Predviđeno trajanje projekata je 18 mjeseci, ukupan iznos traženih sredstava je 1.703.251 HRK za što je predviđeno stopostotno sufinanciranje. Predviđene aktivnosti projekta su dio svakodnevnog rada Zajednice Talijana u Zadru, a odnose se na likovne i kreativne radionice, glazbene i kazališne radionice, izložbe, posjete muzejima i kazalištu te upoznavanje s talijanskom umjetnošću i kulturom.


Reci što misliš!