Događaji

razgovaralo se o luci katine i sigurnosti u prometu

Ministar Butković četvrtak proveo u radnom posjetu Pagu

Ministar Butković četvrtak proveo u radnom posjetu Pagu
Grad Pag

U četvrtak 28. rujna, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić ugostio je ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butkovića

Radnom sastanku, koji se održao u prostorijama gradske vijećnice uz gradonačelnika Grada Paga i ministra pomorstva, prometa i infrastrukture prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, predsjednik Gradskog vijeća Domagoj Vičević, savjetnik gradonačelnika Miro Butković, pomoćnik ministra iz odjela Uprave za fondove EU Josip Bilaver, pomoćnik ministra iz odjela Uprave pomorske i unutarnje plovidbe, brodarstva, luka i pomorskog dobra Anđelko Petrinić i ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola. 

Tema radnog sastanka bilo je izmuljivanje i uređenje dijela u gradskoj lučici Katine, postavljanje pontona te montiranje dizalice za brodove. Već početkom tjedna raspisat će se natječaj za provođenje radova izmuljivanja koje će u cijelosti pokrit i financirati Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture RH. Radovi izmuljivanja trebali bi biti gotovi prije početka turističke sezone 2018. godine. Razgovaralo se i o projektu izgradnji lukobrana u gradu Pagu za koju je ministar obećao maksimalnu podršku i pomoć. 

Jedna od tema radnog sastanka bila je i sigurnost prometa na Državnoj cesti D106 u dijelovima koji prolaze kroz općinu Pag. Kako bi se sigurnost u prometu povećala razgovaralo se o proširenju Državne ceste D106 s trećom trakom na mjestima gdje je to najpotrebnije, na raskrižju za skretanje za mjesto Vlašići i Smokvica, raskrižje iznad hotela Bellewue, skretanju za mjesto Košljun i Proboj te na oba skretanja za ulaz u mjesto Šimuni. Ministar Butković obećao je pomoć u realizaciji tih projekata sukladno mogućnostima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. 

Sigurnosti na cesti i velika pomoć u smanjenju gužvi na Državnoj cesti D106 u periodu turističke sezone su i kružni tokovi koji su u planu izgradnje, jedan kod marketa Lorenco za koje je ministarstvo već dalo odobrenje te drugi kružni tok Lokunja - Sv. Jelena za koji se krenulo u izradu projektne dokumentacije.


Reci što misliš!