Događaji

briga za okoliš

Čišćenjem murterskog podmorja Lionsi započeli ekološku kampanju

Čišćenjem murterskog podmorja Lionsi započeli ekološku kampanju

Jadransko more jedan je od glavnih razloga zbog kojeg je Hrvatska sve češće na popisima najljepših zemalja svijeta. Briga o okolišu dužnost je svih nas, a čista priroda najljepši je poklon koji možemo dati budućim generacijama.

Upravo zato su Lions klubovi Lenuci i Zrinjevac iz Zagreba, uz podršku Lions kluba Poreč i Lions kluba Opatija, kod Murtera započeli kampanju čišćenja hrvatskog podmorja. Ovom hvalevrijednom ekološkom akcijom obilježava se sto godina djelovanja Lionsa u svijetu.

Čišćenjem murterskog podmorja Lionsi započeli ekološku kampanju Čišćenjem murterskog podmorja Lionsi započeli ekološku kampanju

''Cilj Lionsa diljem svijeta pomaganje je potrebitih. Uz redovite akcije kojima pomažemo različite udruge, našem djelovanju pridodali smo i brigu za okoliš. Čisto more i priroda zalog su za budućnost te na taj način brinemo i za generacije koje tek dolaze!''- istkanule su Vesna Boinović Grubić, predsjednica Lions kluba Zrinjevac i Renata Gubić, predsjednica Lions kluba Lenuci.

Iskusni ronioci Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske ratne mornarice iz Splita čistili su podmorje uvale Čidraga i Podvrške. Metal, gume, plastika i staklo samo su neki od materijala koji su zagađivali morsko dno, a tamo su došli kao rezultat ljudskog nemara.

Upravo je edukacija o štetnosti zagađivanja te važnosti brige za okoliš jedan od ciljeva akcije. Roniocima su u akciji podršku pružali Lionsi, te televizijske voditeljice Tončica Čeljuska i Ljiljana Vinković.

Akcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša i energetike, a podršku su dali Općina Murter – Kornati, Turistička zajednica općine Murter, Turistička zajednica općine  Murter – Kornati, Nacionalni park Kornati, udruga Latinsko idro te Nayada diving centar.

Akcija se nastavlja čišćenjem podmorja kod Barbarinca, poznatog solinskog otoka ljubavi te čišćenjem podmorja u sjevernom Jadranu.


Reci što misliš!