Događaji

projekt ''avantura otok''

Muline: ministrica Žalac otvorit će repliku antičkog mlina

Muline: ministrica Žalac otvorit će repliku antičkog mlina
Naši školji

U petak, 13. listopada u 16 sati, na arheološkom lokalitetu u Mulinama ministrica regionalnog razvoja i fonova Europske unije Gabrijela Žalac otvorit će repliku antičkog mlina i prisustvovati službenoj prezentaciji projekta Općine Preko Avantura otok.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg su se uredili i obilježili maslinski i biciklistički putovi, sagrađena odmorišta i vidikovci na najatraktivnijim područjima u zaleđu otoka.

Projekt prati i nova biciklistička karta te mobilna aplikacija, koja će također biti predstavljena u petak.

Avantura otok spaja održivi razvoj i turizam jer uključuje uređenje putova i odmorišta koji će služiti razvoju cikloturizma, a ujedno će koristiti lokalnom stanovništvu da lakše dođu do maslinika te pomoći u revitalizaciji dijela zapuštenih maslinika i lakšem obrađivanju postojećih.

Insula ager visitatio samo je jedna faza većeg projekta Avantura otok, kojim će se otok Ugljan predstaviti kao destinacija sportsko-rekreativnog turizma s bogatom kulturnom baštinom. Dugoročni je cilj da se mrežom biciklističkih staza poveže cijeli otok Ugljan i Pašman.

Partneri u projektu su Turistička zajednica Općine Preko, Turistička zajednica mjesta Ugljan te LAG Mareta, pišu Naši školji.


Reci što misliš!