Događaji

u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje

U Benkovcu održan Županijski stručni skup za odgojitelje predškolske djece

U Benkovcu održan Županijski stručni skup za odgojitelje predškolske djece
Grad Benkovac

U Gradskoj knjižnici Benkovac u četvrtak 12. listopada održan je Županijski stručni skup za odgojitelje predškolske djece

Glavna tema skupa bila je "Djeca s teškoćama u razvoju iz jezično-komunikacijskog i socijalizacijskog područja - rano prepoznavanje i djelovanje". 

Stručni skup organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Dječjim vrtićem Bubamara Benkovac. 

Ispred Grada Benkovca sudionike stručnog skupa pozdravio je gradonačelnik Tomislav Bulić.

"Nadam se da će vaše znanje i iskustvo pomoći svima, a posebno našim odgojiteljicama koja nemaju ta stručna znanja u odgoju djece s posebnim potrebama. Nažalost, svjedoci smo vremena u kojem živimo da je te djece iz godine u godinu sve više i da je potreba za vašim zvanjima sve veća. Mi smo kao grad već primili jednu stručnu suradnicu, ali trebalo bi nam još stručnih suradnika pa iskorištavam ovu prigodu da pozovete stručne suradnice koje poznajete i prenesete im da smo zainteresirani za razgovor. Imamo zaista potrebu da naši roditelji s djecom ne moraju putovati za Zadar ili neki drugi grad. Vjerujem da ovaj posao ne biste mogli raditi da nemate veliku ljubav i strpljenje s tom djecom koje je nužno potrebno da biste ih uveli u korak s njihovim vršnjacima", kazao je gradonačelnik Tomislav Bulić. 

U programu stručnog skupa kao uvod u seminar na tamu "Integracija/inkluzija djece s teškoćama u redovite programe sustava ranoga i predškolskoga odgoja i obrazovanja" govorila je Tončica Kalilić, dipl.defektolog. 

Kako djeca s poremećajima iz autističnog spektra doživljavaju svijet oko sebe, pojasnila je Vedrana Vučković, prof. rehabilitator. 

Potom su organizirane dvije radionice na kojima su voditeljice Tamara Slavinjak, prof., Vedrana Vučković, prof. rehabilitator govorile o prilagodbi okruženja u radu s djecom s poremećajima iz autističnog spektra – važnost rutina u ranom učenju.

Također su održane prezentacije iskustava iz prakse Gorana Delić, odgojiteljica DV Čarobni pianino, Split, a iskustva je prezentirala Tamara Slavinjak, prof.


Reci što misliš!