Događaji

Hrvatski crveni križ

U tijeku tradicionalna, 45. po redu sabirna akcija "Solidarnost na djelu"

U tijeku tradicionalna, 45. po redu sabirna akcija

Pozivaju se svi ljude dobre volje da se danas, u četvrtak 12. listopada 2017. godine priključe 45. sabirnoj akciji "Solidarnost na djelu" Hrvatskog Crvenog križa i tako pomognete ljudima u potrebi.

Riječ je o tradicionalnoj akciji u sklopu koje se prikupljaju financijska i materijalna sredstva koja su namijenjena za najsiromašnije građane. Akcija će se provoditi na trgu ispred ispred pošte s početkom u 9:00 sati.

Građani mogu donirati: odjeću, obuću, hranu, igračke te novčana sredstava u zamijenu za bonove Crvenog križa iskazane u apoenima od 1,00 kunu i 5,00 kuna.

Prikupljena materijalna i financijska sredstva utrošiti će se u svrhu osiguravanja odjeće, obuće, školskih udžbenika, ortopedskih pomagala za najugroženije skupine građana.

Ovogodišnju akciju Solidarnost na djelu prati i kampanja čije je zaštitno lice Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Tucak je vrlo rado pružio podršku ovoj tradicionalnoj akciji Hrvatskog Crvenog križa jer i sam dobro razumije da je broj onih u Hrvatskoj kojima je potrebna pomoć, iznimno velik.

A da je to zaista tako pokazuje i podatak da je u prvih devet mjeseci ove godine HCK sa svojim društvima skrbio za oko 80 tisuća korisnika.

Hrvatski Crveni križ prikuplja i dijeli humanitarnu pomoć tijekom cijele godine, a akcija Solidarnost na djelu samo je jedna od akcija kojom se želi podsjetiti sve ljude dobre volje da, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Reci što misliš!