Događaji

cimer.hr

Mladi Zadranin pomaže studentima u potrazi za cimerom/icom

Mladi Zadranin pomaže studentima u potrazi za cimerom/icom
crm-students.com

Odabir stana za studente nije nimalo lagan jer je za pristojnu cijenu adekvatan smještaj vrlo teško naći. Baš kao i cimere, ako već ne poznajete nekoga tko ima sobu viška. Tim mukama na kraj je odlučio stati mladi i poduzetni Zadranin Jakša Bašić, osmislivši web stranicu cimer.hr.

Internetska stranica cimer.hr postoji vrlo kratko, ali korisnici ju već prepoznaju kao mjesto na kojemu je moguće riješiti brojne podstanarske zavrzlame. Kao što i sam naziv govori, ondje je moguće pronaći oglase osoba koje bi željele dijeliti životni prostor i troškove stanovanja.

Jednostavnom pretragom na temelju lokacije i filtera pretraživanja poput datuma dostupnosti i cijene lako je doći do onoga što najmoprimcu najbolje odgovara, javlja portal srednja.hr.

''Na ideju sam došao prilikom traženja stana. Htio sam živjeti u centru, a da si to mogu priuštiti. Palo mi je na pamet: što ako bi našao četiri prijatelja s kojima bi mogao podijeliti stanarinu da živimo u centru a da nas opet ne ispadne preskupo. Ideja se nije ostvarila jer su svi moji prijatelji već imali riješen smještaj. I tako malo po malo, ideja se počela razvijati jer sam uvidio da specijaliziranog servisa za traženje cimera nema u Hrvatskoj'', kaže Jakša Bašić, pokretač stranice.

Inače, ovaj mladi i poduzetni Zadranin znanje i iskustvo stekao je studiravši na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu, a diplomski studij završio je na zagrebačkoj Visokoj školi za informacijske tehnologije.


Reci što misliš!