Događaji

marina kornati

Otvoren 19. nautički sajam Biograd Boat Show

U zapadnoj Marini Kornati u Biogradu na Moru upriličena je svečana ceremonija otvorenja 19. nautičkog sajma Biograd Boat Show u organizaciji i domaćinstvu Ilirije d.d., turističke kompanije iz Biograda na Moru. Nautički sajam svečano je otvorio ministar turizma Gari Cappelli.

Na samom početku uzvanicima se obratio predsjednik uprave Ilirije d.d. Goran Ražnjević koji je u svom pozdravnom govoru istaknuo:

Otvoren 19. nautički sajam Biograd Boat Show Svečano otvaranje 19. Biograd Boat Showa

- Ovogodišnji nautički sajam odvija u posebnom ozračju s obzirom na to da ove godine Ilirija obilježava 60 godina uspješnog postojanja i djelovanja na hrvatskom turističkom tržištu te prisustva u gradu Biogradu na Moru, kojeg je u ovih svojih prvih 60 godina oblikovala u prepoznatljivu turističku destinaciju posebno u dijelu nautičkog turizma.

Kroz 19 godina postojanja Biograd Boat Show se profilirao u kongres hrvatske nautičke industrije i turizma, što su prepoznala brojna poslovna udruženja, a posebno HGK odabravši upravo Biograd Boat Show kao mjesto organiziranja kongresnog programa ''1. HGK Dani nautike“.

Nautički sajam svečano je otvorio ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli:

- Hrvatski turizam ove je godine premašio sve dosadašnje rezultate, a veliki doprinos tim rezultatima dao je i nautički turizam, kao jedan od najkonkurentnijih segmenata hrvatskog turizma koji uvelike pridonosi produženju sezone te stvaranju lanca dodatnih vrijednosti.

Shvaćajući važnost nautičkog turizma, u Ministarstvu turizma ćemo uskoro uspostaviti posebne odjele za razvoj selektivnih oblika turizma, pa tako i odjel za nautički turizam koji će aktivno provoditi strategiju razvoja nautičkog turizma u suradnji s lokalnim samoupravama te ostalim dionicima u sustavu. Naš cilj je da do 2020. godine Hrvatska postane jedna od top 20 turističkih zemalja svijeta, a veliku ulogu u tome će imati visokokvalitetan proizvod nautičkog turizma.

Josip Zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije, uručio je posebno priznanje predsjedniku uprave Ilirija d.d. Goranu Ražnjeviću povodom 60 godina postojanja i uspješnog poslovanja Ilirije d.d. na hrvatskom turističkom tržištu.

Pored ministra Cappellija izlagačima i gostima obratili su se i državna tajnica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Maja Markovčić Kostelac, župan Zadarske županije, Božidar Longin i direktor Biograd Boat Show-a Milan Šangulin.

Biograd Boat Show ove godine bilježi rekordan interes domaćih i međunarodnih izlagača - sav raspoloživi prostor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed je rasprodan.

Ove godine ugovoreno je preko 320 izlagača, koji će izložiti 320 plovila, tako je prvi put u povijesti 19-godišnjeg neprekidnog rasta sav raspoloživi prostor za sajam tri tjedna prije početka manifestacije unaprijed rasprodan.

Novih 1.000 četvornih metara  izložbenog prostora je popunjeno zbog velike potražnje, te će biti uređeno pokraj ulaza u halu C kako bi se osigurala mjesta za izlagače sa dugačke liste čekanja.


Reci što misliš!