Događaji

Hodajmo i baštinu upoznajmo

Benkovac obilježio Svjetski dan hodanja

Benkovac obilježio Svjetski dan hodanja
Grad Benkovac

Listopad je mjesec u kojem se obilježava i Svjetski dan hodanja kako bi se promoviralo hodanje kao korisna tjelesna aktivnost koja doprinosi poboljšanju i održavanju zdravlja

Tim povodom, društvo športske rekreacije Meda Luna iz Benkovca zajedno s Kickboxing klubom Velebit i Športsko ribolovnim društvom Sipa, a pod pokroviteljstvom Grada Benkovca organizirala je akciju "Hodajmo i baštinu upoznajmo". 

Akcija se održala 18.listopada okupljanjem u dvorištu doma HV-a gdje su sudionici, njih 75 u dobi od jedne do sedamdeset godina, nakon što su dobili majice, zajedno odvježbali vježbe zagrijavanja i krenuli na hodanje. Kraća ruta bila je po gradu u dužini 2,0 km u kojoj su sudjelovali članovi Udruge Zajedno iz Benkovca i dio članica DŠR Media Luna dok je ostatak sudionika produžio dužom rutom od 7,3 km do Kule u Perušiću Benkovačkom. 

Svim sudionicima akcije podijeljen je i letak s osnovnim informacijama o Kuli kako bi se upoznali s kulturnom baštinom svoga kraja. 

Sunčan i topao dan, hodanje u prirodi koja je obukla jesenske boje sudionicima, učinio je ugodnim i zabavnim. Bila je to ujedno i prilika da se promovira i mogućnost nordijskog hodanja. Nakon povratka u dvorište doma HV prisutne je dočekalo osvježenje, jabuke i riba s gradela kao podsjetnik na važnost što češćeg konzumiranja ribe.


Reci što misliš!