Događaji

vrijeme danas

U Dalmaciji kiša i lokalni pljuskovi, te jaka a ponegdje i olujna bura

Umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, a u Dalmaciji i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 23. listopada.

U prvom dijelu dana ponajprije u istočnim i južnim predjelima može biti obilnije kiše, a u najvišem gorju susnježice i snijega.

Vjetar većinom umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura te sjeverozapadnjak, a samo još ujutro na jugu jugo i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura između 7 i 13, a na Jadranu od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva.

Promjena vremena je stigla pa u nastavku mjeseca, a ni godine, više nećemo imati onako dugi niz većinom suhih dana s iznadprosječno visokom temperaturom zraka kakav je bio od 12. do 21. listopada.

S odmicanjem centra ciklone preko Italije i Jadrana dalje ka jugoistoku doći će i do smjene vjetrova pa će nakon juga i jugozapadnjaka zapuhati sjeverac i sjeveroistočnjak na kopnu koji može imati i jake udare, a Jadranu će okrenuti na buru, koja će biti jaka a na udare i olujna.

Kiše će ponegdje biti i danas, osobito u istočnim krajevima unutrašnjosti, a na Jadranu će glavno obilježje vremena biti jaka i olujna bura i tramuntana.

Jučer i tijekom noći najviše kiše, 59 litara po četvornom metru, izmjereno je u Starigradu, u Svetom Petru na moru je palo 54 dok je u Zadru na Bilom Brigu izmjereno 44 litre kiše.

Otežano prometovanje zbog jake, na udare i olujnu bure i tramuntane te valovitog mora bit će ispod Velebita i na srednjem Jadranu. Uz promjenljivu naoblaku uglavnom će u prvom dijelu dana u Dalmaciji još sporadično biti kiše, u početku i pljuskova s grmljavinom. Temperatura u padu i u većini će mjesta biti između 12 i 17 °C, ujutro i niža.

Na Jadranu od sutra pretežno sunčano, a promjenljive naoblake, uz mogućnost za lokalno malo kiše, bit će još u Dalmaciji. U utorak će puhati i jaka do olujna bura i tramuntana koje će zatim postupno oslabiti. Temperatura zraka u porastu, a prema kraju tjedna rast će vjerojatnost za ponovno oblačnije dane i sporadičnu kišu.


Reci što misliš!