Događaji

vremenska prognoza

Olujna bura ispod Velebita, na moru tramontana uz temperature do 18 stupnjeva Celzija

Danas će uz obalu puhati jaka bura koja mjestimice može imati i olujne udare, posebice u Velebitskom kanalu. Meteoalarm je danas u crvenome uz očekivane udare bure i tramuntane i do 120 kilometara na sat.

Povećana vjerojatnost za malo kiše postojat će danas osobito u dijelu Like, a i u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice može pasti poneka kap, pri čemu će oblačnije nego drugdje biti u zaleđu Biokova.

Puhat će umjerena i jaka, na udare nerijetko i olujna bura, na otvorenome moru tramontana, pri čemu će more biti valovito pa i jače valovito. Najviša temperatura zraka većinom od 15 do 18 °C.

Od srijede do petka ponovno toplije, a najviša temperatura opet će biti viša od 20 °C. Prevladavat će sunčano, a vjetar će tijekom srijede potpuno oslabiti. Mjestimična kiša moguća je ponovno od petka navečer.

Za vikend će anticiklona oslabiti i povući se na zapad kontinenta čime će se otvoriti put hladnijem i nestabilnijem zraku sa sjevera kontinenta. Uz djelomice do pretežno oblačno vrijeme u nedjelju je prema sadašnjim prognostičkim materijalima moguća i slaba kiša, a uz jačanje bure od subote će biti i sve hladnije pa će se temperature zraka u nedjelju kretati od 10 do 14°C.


Reci što misliš!