Događaji

sretna slučajnost

Požar u centru Splita: Vatrogasac došao na ćevape, pa priskočio u pomoć kada je buknuo požar

Požar u centru Splita: Vatrogasac došao na ćevape, pa priskočio u pomoć kada je buknuo požar
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

U strogom centru Splita, u Domilijinoj ulici, na prvom katu stambene zgrade oko 14.30 sati izbio je požar u stanu. Požar su brzo ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.

Kako neslužbeno doznaje Splitski dnevnik, radi se o apartmanu u blizini fast food-a Kantun Paulina, u kojem su odsjele dvije korejske turistkinje koje su, kako se zasad čini, i odgovorne za požar. 

Vatrogasac koji se tu slučajno zatekao priskočio je u pomoć kada je buknula vatra u apartmanu.

Prema iskazu svjedokinje koja se zatekla u blizini apartmana koji je planuo, sve je moglo završiti puno gore da se igrom slučaja tu nije našao vatrogasac koji je bio u civilu te došao na ćevape u obližnji Kantun Paulina. U pomoć kolegi, za manje od 10 minuta, stigli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita koji su potom i vrlo brzo ugasili požar.

Iako dvije turistkinje imaju problema u sporazumijevanju na engleskom s našim vatrogascima, neslužbeno doznajemo kako je uzrok požara glačalo za kosu. Zasad nema ozlijeđenih, ali se čini  da je materijalna šteta poprlična.

Zanimljivo je da je vatrogasac koji se sasvim slučajno našao u blizini kada je planuo požar turist koji je za godišnji odmor odabrao baš Split.


Reci što misliš!