Događaji

evo prilike

Općina Preko raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Općina Preko raspisala natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Općina Preko raspisala je 31. listopada 2017. natječaj za odobravanje bespovratne financijske pomoći studentima koji imaju prebivalište na području Općine Preko za studijsku godinu 2017./2018.

- Ove godine dodijelit ćemo 65 bespovratnih stipendija, 23 više nego, primjerice, lani, a financijska pomoć iznosi 300 kuna mjesečno. Želimo pomoći našim mladim ljudima, a kad si student, pogotovo izvan županije življenja, svaka je kuna dobrodošla, kazao je općinski načelnik Jure Brižić te napomenuo kako je rok za podnošenje zahtjeva 15 dana od dana objave natječaja.

Pravo na bespovratnu financijsku pomoć mogu ostvariti: studenti koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Općine Preko najmanje pet godina prije raspisivanja natječaja, studenti koji imaju status redovitog ili izvanrednog studenta, studenti koji nemaju odobren kredit ili stipendiju od nekog drugog subjekta, studenti koji prethodno nisu koristili bespovratnu financijsku pomoć za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja, pišu Naši školji. 

O rezultatima izbora po provedenom natječajnom postupku kandidati će biti obaviješteni u roku od 30 dana od dana isteka roka za podnošenje zahtjeva. Popis kandidata bit će objavljen na oglasnoj ploči Općine Preko, a svim kandidatima poslat će se poziv za potpis Ugovora o bespovratnoj pomoći.

Studenti imaju pravo prigovora na listu kandidata u roku od 8 dana od objave popisa. Zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom i nepravodobni zahtjevi neće se uzeti u razmatranje. Zahtjevi se mogu dostaviti poštom ili osobno u Općinu Preko, Trg hrvatske nezavisnosti 2, 23273 Preko (-za natječaj bespovratne financijske pomoći studentima).

Kriterije na temelju kojih će se odabrati kandidati za dodjelu možete pronaći mrežnoj stranici Općine.
 


Reci što misliš!