Događaji

kolinda 36.

Merkel po Forbesu još uvijek najmoćnija žena svijeta, May druga

Merkel po Forbesu još uvijek najmoćnija žena svijeta, May druga
AP Images

Njemačku kancelarku Angelu Merkel američki je Forbes sedmi put zaredom imenovao najmoćnijom ženom svijeta, objavio je časopis u četvrtak.

"Merkel je ove godine osvojila vrlo teške izbore, na kojima je u Bundestag ušla njemačka desno orijentirana euroskeptična politička stranka, AfD (Alternativa za Njemačku), stoji u priopćenju Forbesa. "Morat će i dalje vrlo čvrsto držati kormilo EU-a, suočavajući se pritom s brojnim olujama, poput Brexita i sve većeg protuimigrantskog ozračja u Europi", stoji u priopćenju. 
 
Druga na popisu britanska je premijerka Theresa May, a Hillary Clinton, koja je 2016. bila na drugome mjestu, ove je godine pala na 63., nakon izbornog poraza na američkim predsjedničkim izborima. 

Hrvatska predsjednica zauzela je 36. mjesto na listi najutjecajnijih.
 
Kći Donalda Trumpa, Ivanka, koja u Bijeloj kući obavlja dužnost savjetnice u njegovoj administraciji, na 19. je mjestu, a američka veleposlanica u Ujedinjenim narodima Nikki Haley na 43. je mjestu. 
 
Melinda Gates iz Zaklade Gates, Sheryl Sandberg iz Facebooka i Mary Barra, predsjednica General Motorsa, na trećem su, četvrtom, odnosno petome mjestu. 
 


Reci što misliš!