Događaji

pedagoške mjere

Broj isključenja s nastave: Učenici Zadarske županije na trećem mjestu

Broj isključenja s nastave: Učenici Zadarske županije na trećem mjestu

Dok se broj isključenja, ukora i opomena među hrvatskim srednjoškolcima smanjio protekle školske godine, istovremeno se povećao broj pohvaljenih i nagrađenih među njima. Školske statistike govore da je provedeno 44.000 pedagoških mjera, što je manje nego u bilo kojoj od posljednje četiri godine

Neslavnu listu s najviše isključenih srednjoškolaca predvode učenici s područja Osječko-baranjske županije, koja zauzima i visoko drugo mjesto u Hrvatskoj unatrag četiri školske godine.

Prema školskim statistikama, ondje je svaki 171. učenik bio isključen iz škole, a taj broj je sedam puta veći nego 2013./2014.

Na drugom mjestu s najviše isključenja u odnosu prema broju učenika je Sisačko-moslavačka županija, u kojoj je isključen svaki 191. učenik, dok je na trećem Zadarska županija, u kojoj je iz škole isključen svaki 256. učenik.

Iako Zagreb prednjači prema broju učenika, u njemu je isključen tek svaki 640. učenik, prenosi tportal.

Pri dnu ove neslavne liste nalaze se ličko-senjski srednjoškolci, među kojima nije bilo nijednog isključenja, dok se na prste jedne ruke ona mogu prebrojati među bjelovarsko-bilogorskim i varaždinskim srednjoškolcima.

Nastavnici i profesori podijelili su lani i 8.500 ukora hrvatskim srednjoškolcima, a to je deset tisuća manje u odnosu na 2013./2014.

U tome su se pak osječko-baranjski srednjoškolci pokazali najboljima jer se broj ukora među njima unatrag četiri godine smanjio čak tri puta, sa 680 na 225.  

Hrvatski srednjoškolci opomenuti su 21.000 puta, što je oko 5.000 manje nego godinu prije, a gotovo dvostruko više u odnosu na 2013./2014.

Lani je izdano oko tri tisuće opomena pred isključenje dok ih je školske godine 2013./2014. bilo gotovo 8.500. Smanjio se i broj izostanaka s nastave, a gotovo je i prepolovljen broj neopravdanih u posljednje četiri godine.


Reci što misliš!