Događaji

pitanje za milijun dolara

Od čega danas živi jedna od nekad najbogatijih hrvatskih obitelji?

Od čega danas živi jedna od nekad najbogatijih hrvatskih obitelji?
Pixsell

Da se zaključiti kako Ivica Todorić iz Agrokora nije primio ni kune od 10. travnja ove godine, a do tada je primao plaću bruto iznosa od 129.603,58 kuna kao predsjednik uprave Agrokora

Jučer se pisalo o plaći izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka, jamčevini od 852.000 kuna koju je bivši čelnik Agrokora Ivica Todorić morao isplatiti u Londonu te nagađanjima kako se predao policiji tek kad je skupio novce 'za slobodu'.

Poslali smo upit Agrokoru kako bi prekinuli nagađanja te doznali koliko točno prima Ramljak za usluge oko Agrokora te koja su u ovom trenutku novčanja primanja Ivice Todorića iz Agrokora.

"Člankom 20. stavkom 2. Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku propisana je naknada izvanrednom povjereniku na mjesečnoj razini, a iz odluke Ministarstva gospodarstva izdvajam sljedeću uputu: 'Stručne službe društva Agrokor d.d. odredit će prosječnu mjesečnu bruto plaću koju su ostvarili članovi uprave u periodu od siječnja do ožujka 2017. godine odnosno u posljednja tri mjeseca prije otvaranja postupka izvanredne uprave nad društvom Agrokor d.d. te će tako dobiven iznos predstavljati mjesečnu bruto nagradu koju izvanredni povjerenik ostvaruje sukladno odredbama Zakona o postupku izvanredne uprave.'.
 
Bruto plaće članova Uprave Agrokora d.d. u siječnju, veljači i ožujku 2017. godine bile su u rasponu od 129.603,58 kuna do 100.327,33 kuna, pa kad se plaće svih članova uprave za sva tri mjeseca uzmu u obzir ispada prosjek u bruto iznosu od 118.940,70 kuna. Iz ovog bruto iznosa nakon što plati doprinose, porez i prirez po obračunu ugovora o djelu neto izvanrednog povjerenika je 71.395,52 kuna
", odgovor je Anje Linić Sikavica, direktorice Ureda za odnose s javnošću u Agrokoru.

Prema njihovom odgovoru, da se zaključiti kako Ivica Todorić iz Agrokora nije primio ni kune od 10. travnja ove godine, a do tada je primao plaću bruto iznosa od 129.603,58 kuna kao predsjednik uprave "Agrokora".

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak pak, prima naknadu, a ne plaću, i to od 71.395 kuna i 52 lipe.


Reci što misliš!