Događaji

dobro je znati

Pojačan nadzor prometa uoči Sv. Martina

Pojačan nadzor prometa uoči Sv. Martina

Od 10. do 13. studenog 2017. godine na području PU zadarske, a povodom proslave blagdana Sv. Martina, očekuje se povećani broj sudionika u prometu stoga ovom prigodom Policijska uprava zadarska najavljuje pojačani nadzor svih sudionika u prometu, a posebno vozača motornih vozila.

Pojačani nadzor u prometu obavljati će se na području cijele Policijske uprave, a poglavito na mjestima na kojima su se do sada događale teške prometne nesreće zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Iz policijske statistike izdvajamo podatak da je kroz provedbu raznolikih policijskih aktivnosti, a zbog vožnje pod utjecajem alkohola, u prvih deset mjeseci ove godine oduzeto 650 vozačkih dozvola.

Analiza uzroka prometnih nesreća pokazuje da je alkohol i dalje dominantan  problem  sa stanovišta sigurnosti prometa, naročito izražen u vrijeme blagdana i vikenda.

Naglašavamo da se u prvih  deset  mjeseci ove godine dogodilo ukupno 200 prometnih nesreća u kojima su vozači bili pod utjecajem alkohola, u kojima je 41 osoba lakše,  30 ih je teško ozlijeđeno, a dvije su osobe smrtno stradale.

Apeliramo na sve sudionike prometa da u vrijeme Martinja razmišljaju o mogućim posljedicama vožnje pod utjecajem alkohola, uz preporuku da ostave vozilo kod kuće i služe se javnim i taksi prijevozom ili da vozilo obvezno daju na upravljanje osobi koja nije konzumirala alkohol.

Takvim postupkom, izbjeći ćete štetne posljedice (prometnu nesreću, ozljeđivanje u prometu ili smrt), kako vlastite, tako i drugih sudionika u prometu.


Reci što misliš!