Događaji

domaće je najbolje!

I danas na Narodnom trgu posjetite sajam "Dani sunca"

I danas na Narodnom trgu posjetite sajam

Otvoren je treći ovogodišnji Sajam zdrave hrane i tradicijskih proizvoda „Dani sunca“ održat će se na Narodnom trgu u Zadru. Ovo je četrdeset i peto izdanje „Dana sunca“ kojeg udruga „Eko-Zadar“ organizira pod motom „Živjeti dobro“.

Na sajmu će se ovog putra predstaviti dvije socijalne zadruge – Socijalna zadruga Start iz Splita kojoj je ovo prvo sudjelovanje na „Danima sunca“ i koja će se prvog sajmenog dana i predstaviti suvenirima, zanatskim i umjetničkim predmetima, te priručnikom za razvrstavanje otpada, dok se Socijalna zadruga Put iz Rijeke, stalna sudionica ovih sajmova, predstavlja tijekom sva tri sajmena dana  donoseći sirupe od ljekovitog bilja i voća, pekmeze, ajvar, i keramičke suvenire.

Na sajmu će  tijekom sva tri sajmena dana sudjelovati i dvoje nositelja oznake Hrvatski otočki proizvod; Kamen dizajn iz Preka čiji mužar nosi ovu oznaku, te OPG Marija Kuljerić čijih se više melema i krema od ljekovitog i aromatičnog bilja može pohvaliti istom oznakom.

Na Narodnom trgu predstaviti će se i Bokun d.o.o. iz Splita koji donosi proizvode od bobičastog voća i suhe gljive, vino od šumskih kupina, sokove i džemove bez šećera, OPG CD Raspović iz Zadra s  proizvodima od lavande, likerima i džemovima, Drmić j.d.o.o. iz Zadra s džemovima, te slanim i slatkim delicijama, OPG Eugen Novaković iz Posedarja sa delicijama od suhih smokava, PTO Nekić iz Biograda na Moru s kremama i uljima za tijelo i popularnom biljnom kuglom spavalicom, te OPG Ivana Dežmalj s asortimanom prirodne kozmetike.

Radno vrijeme sajma koji se održava uz potporu Grada Zadra je - 10. studenog od 8 do 20 sati, a 11. studenog od 8 do 15 sati.


Reci što misliš!