Događaji

vremenska prognoza

Pretežno oblačno uz kišu, temperatura do 16 stupnjeva

Pretežno oblačno uz kišu i snijeg, vjetrovito i osjetno svježije. Oborina mjestimice obilna, a na Jadranu su mogući pljuskovi s grmljavinom.

U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, malo snijega može pasti u središnjoj Hrvatskoj, a prema kraju dana nošen vjetrom mjestimice i na sjevernom Jadranu.

Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i oštro, a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima.

Temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16 °C.

U prvim satima ponedjeljka hladna fronta zahvatit će najprije sjever Hrvatske i sjeverni Jadran gdje se do jutra očekuje jak sjeverac i bura, te pad temperature zraka za 4 do 6°C.

Znatno hladniji zrak počet će pritjecati i po visini, stoga se na 1400 metara nad morem očekuje pad temperature s 6 na -2°C, a kasnije i do -4°C. Na tom će području do jutra padati i kiša koja će vrlo brzo u predjelima iznad 700 metara nadmorske visine prijeći u snijeg.

S daljnjim padom temperature tijekom dana snježna granica spustit će se ponegdje i do 400 metara, iako će oborine slabjeti i prestati.

Sredinom dana očekuju se temperature između -2 i 1°C u gorju, od 4 do 7°C u nizinama u unutrašnjosti, od 7 do 11°C na sjevernom Jadranu te od 11 do 17°C u Dalmaciji.

Kiše će biti i u Dalmaciji, ali zbog duljeg zadržavanja ciklone na srednjem Jadranu hladan zrak neće tako brzo prodrijeti do juga gdje će se još uvijek zadržati jugozapadnjak uz znatno više temperature zraka nego na ostatku područja.

Do kraja dana oborine će prestati na području unutrašnjosti i sjevernog Jadrana, dok će povremene kiše još biti na području Dalmacije, a snijega u gorskoj Hrvatskoj.


Reci što misliš!