Događaji

Volonterska ruka 2017

Volonterski centar Zadar objavio natječaj za dodjelu godišnje nagrade

Volonterski centar Zadar objavio natječaj za dodjelu godišnje nagrade

Volonterski centar Zadar i ove godine objavljuje natječaj za dodjelu nagrada istaknutim volonterima i organizatorima volontiranja na području Zadarske županije. Nagrada "Volonterska ruka" se dodjeljuje organizacijama i volonterima koji doprinose razvoju i promociji volonterstva

"Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva. Želja nam je potaknuti organizacije da se što više usmjere ka volonterskom potencijalu te da se njihov rad i trud dosad, ali i u budućnosti, cijeni i nagrađuje", ističe se u tekstu natječaja.

Dodjela nagrada će se održati 05. prosinca 2017.  godine povodom Međunarodnog dana volontera. Ovogodišnja dodjela nagrade sufinancirana je u okviru Operativnog 
programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., iz Europskog socijalnog fonda, u sklopu projekta "Volonterska šuma - Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva". 

Projekt se provodi u partnerstvu Udruge za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja "Eko-Zadar", kao nositelja projekta te Srednje škole Obrovac, Udruge socijalnih radnika Zadar – Volonterskog centra Zadar, Ekološke udruge Zrmanja i Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA-e. Cilj projekta je povećanje broja kvalitetnih i održivih volonterskih programa i programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije.

Na natječaj za dodjelu nagrade "Volonterska ruka" mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fondacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Prijaviti se dakle mogu neprofitne organizacije – organizatori volontiranja s područja Grada Zadra i Zadarske županije. 

Organizacije u obrascu mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za svoj razvoj i promociju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije.  Prijaviti se mogu dakle:

- Organizacije koje u svoj rad uključuju volontere

- Organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva

- Organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika 

- Organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.

Nakon primitka svih nominacija Partnersko vijeće pri Volonterskom centru će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera u dosadašnjem radu te volontera koji su se posebno istaknuli u radu organizacije.

Obavještavaju se svi zainteresirani da obrasce za prijavu te upute za prijavitelje mogu pronaći na web stranici Volonterskog centra, te da ih se ispunjene pošalje na njihovu e-mail adresu najkasnije do 23.11.2017. godine.
 


Reci što misliš!