Događaji

uočavanje i utvrđivanje darovitih učenika

U sklopu projekta ZadarZaDar organizirano studijsko putovanje u Sloveniju

U sklopu projekta ZadarZaDar organizirano studijsko putovanje u Sloveniju
Grad Zadar

U sklopu projekta "ZadarZaDar - Doživljajna pedagogija u prirodoslovnim predmetima za razvoj darovitih učenika" kojeg provodi OŠ Bartula Kašića, od 8. do 10. studenoga 2017. godine organizirano je studijsko putovanje u Sloveniju gdje je projektni tim posjetio Centar za istraživanje i promicanje darovitosti Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani

Podsjetimo, projektom "ZadarZaDar" zadarske osnovne škole se jačaju za uspostavu sustava koji će omogućiti: uočavanje i utvrđivanje darovitih učenika, primjenu doživljajne pedagogije i drugih oblika razvoja darovitih učenika te uspostavu suradničke platformu za podršku "Online centar Zadar za darovite“. Ukupna vrijednost projekta iznosi 973.127,32 HRK te se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.

U sklopu posjeta Ljubljanskom Sveučilištu koji je referentni centar izvrsnosti u radu s darovitošću, naš zadarski projektni tim kojeg su činili ravnatelji 5 partnerskih škola (OŠ Bartula Kašića, OŠ Krune Krstića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Šimuna Kožičića Benje i OŠ Sv. Filip i Jakov), pročelnik za UO za odgoj i školstvo – Joso Nekić, koordinator Sveučilišta u Zadru – prof.dr. Igor Radeka, profesori s Odjela za pedagogiju, nastavnici iz partnerskih škola te voditelji projekta - Vera Šušić i Krešimir Groš. Predavači na Ljubljanskom Sveučilištu: prof.dr. Mojca Juriševič, prof.dr. Mojca Čepič, prof.dr. Gregor Torkar i doc.dr. Boštjan Kuzman zadarskim kolegama pružili su slovenski primjer dobre prakse u radu s darovitim učenicima na svim razinama obrazovanja.

Članovi projektnog tima i nastavnici partnerskih škola posjetili su OŠ Šmartno pod Šmartno Gora u Ljubljani i OŠ Antona Ukmarja Koper u Kopru. Zaključci ovog studijskog putovanja kao i primjeri dobre prakse u radu s darovitim učenicima kroz projekt će se implementirati u zadarske osnovne škole, a prve rezultate moći ćemo vidjeti na svečanom otvaranju suvremenog praktikuma prirodoslovlja u OŠ Bartula Kašića povodom Međunarodnog dana darovitih učenika,  21. ožujka 2018. godine.


Reci što misliš!