Događaji

na sjednici gradskog vijeća:

Potvrđeni dobitnici javnih priznanja grada Zadra

Potvrđeni dobitnici javnih priznanja grada Zadra

Miljenko Domijan i dr. Freidoon Ghazi ovogodišnji su dobitnici Nagrade Grada Zadra za životno djelo. Zadarsko Gradsko vijeće jednoglasno je potvrdilo i ostale kandidate, ovogodišnje dobitnike javnih priznanja Grada Zadra.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 24. studenog na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, koja će se održati u povodu Dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana, javlja Radio Zadar.

Nedavno uvrštenje Zadra na popis svjetske baštine UNESCO-a samo je jedna od zasluga prof. Miljenka Domjana koji svojim radom već gotovo pola stoljeća doprinosi zaštiti i revalorizaciji baštine Zadra i zadarskog kraja.

Američki kardiolog Freidoon Ghazi dugogodišnji je prijatelj zadarske bolnice, kojoj je, između ostalog, donirao angiosalu. Zaslužan je i za unaprjeđenje intervencijske kardiologije te edukaciju naših liječnika. Uz ove dvije nagrade za životno djelo jednoglasno su potvrđeni i ostali laureati.

Nagradu Grada Zadra, koja se dodjeljuje za rad u protekle tri godine, dobiva Aida Vlainić, mentorica brojnih učenika Gimnazije Franje Petrića koji su osvajali natjecanja iz matematike i fizike.

Humanost i požrtvovnost stoji uz ostalo u obrazloženju nagrade Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar koja se posebno iskazala u ovogodišnjoj poplavi i požarima.

Zadarski atletičar Stipe Žunić, ove godine brončani na svjetskom prvenstvu u Londonu, također dobiva Nagradu Grada Zadra kao i naš proslavljeni nogometaš Luka Modrić koji je ne samo vrhunski sportaš već i promotor zadarskog turističkog proizvoda.

Za zapažene uspjehe u području zdravstva nagrađuje se dr. Klaudio Grdović zaslužan za uvođenje suvremene tehnologije na odjel urologije.

Grb Grada Zadra dodjeljuje se uzornom OPG-u Miodrag Deša koji se bavi ekološkim maslinarstvom i ima farmu koka nesilica, Marku Mišuliću osnivaču nagrađivane domaće aplikacije za upravljanje apartmanima i malim hotelima, za uspjehe u području glazbene kulture grbom je nagrađena sopranistica Nela Šarić a istu nagradu dobiva i mladi arhitekt Krešimir Damjanović, pobjednik ovogodišnjeg prestižnog japanskog arhitektonskog natječaja.

Odlukom zadarskog gradonačelnika Branka Dukića Grb Grada Zadra još se dodjeljuje Josipu i Marinu Deuru, koji su spašavali osobe i vozila u poplavi 11. rujna, te korisnicima Prenoćišta za beskućnike „Sveti Vinko Paulski" Caritasa Zadarske nadbiskupije koji uzgajaju poljoprivredne proizvode za Pučku kuhinju i socijalnu samoposlugu.


Reci što misliš!